Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht 08-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
VINKEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag werd een 47-jarige automobiliste uit Amsterdam geverbaliseerd voor het rijden onder invloed.

De vrouw reed omstreeks 01.40 uur over de Vinkenkade, waar zij werd gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies zij 400 ug/l, waarop zij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van drie uur heeft gekregen.

Onder invloed
HARMELEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 43-jarige automobilist uit Harmelen geverbaliseerd voor het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 01.00 uur over de Dorpsstraat, waar hij werd gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies hij 500 ug/l, waarop hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van vijf uur heeft gekregen.

Bekeuringen
MAARSSEN Op woensdagmiddag heeft een 17-jarige jongen uit Maarssen enkele bekeuringen gekregen.

Omstreeks 17.05 uur reed de jongen op zijn bromfiets over de Boomstede. Omdat hij zonder helm reed, werd hij gemaand te stoppen. De jongen negeerde het stopteken en reed weg, maar kon later alsnog staande gehouden worden. Hij heeft bekeuringen gekregen voor het rijden zonder helm, het niet kunnen tonen van zijn certificaat en het rijden met een onduidelijk verzekeringsplaatje.

Verkeersongeval
MAARSSEN Op woensdagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Kerkweg-Binnenweg.

Omstreeks 14.45 uur reed een 78-jarige automobilist uit Utrecht over de Kerkweg, waar hij op de kruising met de Binnenweg linksaf sloeg. Tijdens het afslaan kwam de 78-jarige man in botsing met een van rechtskomende 46-jarige automobilist uit Maarssen. Beide autos liepen zware schade op. De 46-jarige man liep nekklachten op en heeft zich onder behandeling van zijn huisarts gesteld. De 78-jarige man bleef ongedeerd.