Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht 08-04-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Auto-inbreker aangehouden
UTRECHT De politie heeft woensdagavond een jongen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 21.15 uur naar de politie en meldde dat er ingebroken werd in een geparkeerd voertuig aan de Gambiadreef. De inbreker had een zijruit van de auto ingeslagen en goederen uit de auto meegenomen. Tijdens het opnemen van de getuigenverklaringen op het bureau werd de autokraker herkent. Hij zat - mogelijk voor een nader feit met zijn vader op het bureau. De 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding pleegde de jongen verzet.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

De beveiliging had omstreeks 17.05 uur gezien dat twee vrouwen sieraden wegnamen zonder deze eerst af te rekenen. De vrouwen 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit
Tiel - werden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Beiden bekende de diefstal en werden met een bekeuring naar huis gestuurd.

Aangehouden voor bedreiging
UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie twee jongens aangehouden voor belediging van politiemensen.

Tijdens de surveillance passeerde agenten op de Oudegracht twee personen. Op dat moment vond één van de jongens 15 jaar uit Utrecht - het nodig om de agenten uit te schelden. De jongen werd aangehouden. Zijn 18-jarige vriend uit Utrecht ging zich verbaal met de aanhouding bemoeien en beledigden de agenten. Ook hij werd aangehouden. Beiden werden voor verhoor overgebracht naar het bureau.