Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 08-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

250 Geweldszaken opgepakt

REGIO UTRECHT - Het flexteam cluster oost van de Politie Regio Utrecht heeft ook vorig jaar een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de opsporing en oplossing van geweldszaken in het oostelijk deel van de politieregio.

In totaal pakten rechercheurs van het flexteam vorig jaar 250 zaken op en zijn 311 verdachten door het team gehoord.

Het flexteam behandelde het afgelopen jaar de meeste zaken in het district Eemland zuid (77), gevolgd door Binnensticht (67), Heuvelrug (65) en Eemland noord (41).

Een van de doelstellingen van het flexteam is de repressieve afhandeling van geweldsdelicten in de districten van het cluster oost. Een tweede doelstelling is toezicht en inzet bij incidenten waarbij de openbare orde onder druk staat of kan komen te staan. Ook in 2004 blijven deze doelstellingen gehandhaafd.

Het flexteam gaat volop mee in de ontwikkeling in de aanpak van veelplegers. Plannen en projecten die worden ontwikkeld ter verbetering van de aanpak van deze groep worden geïmplementeerd in de werkwijze van het flexteam.

Het flexteam cluster oost bestaat uit dertien rechercheurs, die geleverd worden vanuit de politiedistricten Eemland zuid, Eemland noord, Binnensticht en Heuvelrug.

Sinds enkele maanden vindt een samenwerking plaats met werkstudenten van de betreffende districten. De werkstudenten hebben onder meer als leerdoel de totale afhandeling van een geweldszaak. Omdat het aantal werkstudenten de komende tijd nog flink groeit, wordt de samenwerking geïntensiveerd.