1e persbericht van donderdag 8 april 2004

Eindhoven 08-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Identiteit verongelukte man bekend

Bij een eenzijdige aanrijding op de Oirschotsedijk is woensdagavond de 24-jarige Osman Alkan uit Eindhoven overleden (zie 3e persbericht van 7 april 2004).

Helmond: Dronken man rijdt veel te hard

Op de Kasteel Traverse is donderdag rond 5.50 uur een 51-jarige automobilist uit Milheeze aangehouden. De politie zag de man met 106 km/u over de eerdergenoemde straat rijden, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden. Toen ze hem aanhielden bleek dat hij gedronken had. Een ademanalyse gaf een promillage van bijna 1,00 weer. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verkeerscontrole

In de wijken Rijpelberg en Brouwhuis heeft de politie woensdagavond verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden achttien bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet handsfree bellen in de auto, één voor het niet kunnen laten zien van het kentekenbewijs en één voor het niet kunnen laten zien van het rijbewijs, twee voor het rijden door rood en vier voor het niet gebruiken van de juiste rijbaan.

Best: Controle gebruik parkeerschijf

Op het Wilhelminaplein en de Boterhoek heeft de politie woensdag een parkeercontrole gehouden. In de Boterhoek werden twintig bekeuringen uitgedeeld voor geparkeerde autos zonder parkeerschijf. Op het Wilhelminaplein werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet parkeren in de daarvoor bestemde vakken.

Leende: Verdachte met pepperspray en harddrugs aangehouden

Op een parkeerplaats aan de Valkenswaardseweg is donderdag rond 1.45 uur een 32-jarige Duitser uit Kelsterbach aangehouden. De politie zag de auto afgelopen nacht op de parkeerplaats staan en controleerde het voertuig. De bestuurder lag in de auto te slapen. Tijdens de controle werd in de auto een busje pepperspray aangetroffen en bij de verdachte werden een bolletje heroïne en een bolletje cocaïne gevonden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Maarheeze: Snelheidscontrole

Op de Moonslaan zijn woensdag tussen 16.30 en 17.30 uur 142 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 29 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 88 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Nuenen: Automobilist gewond

Op de kruising Vallestap Meierijlaan is woensdag rond 17.15 uur een aanrijding ontstaan tussen een 52-jarige automobiliste uit Nuenen en een 27-jarige automobilist uit Eindhoven. De vrouw reed over de Vallestap en verleende geen voorrang aan de Eindhovenaar die van rechts aan kwam rijden. De man is met verwondingen aan zijn rug naar het Catharinaziekenhuis gebracht.