Politie Groningen

Persberichten donderdag 8 april 2004

Provincie Groningen 08-04-2004 -

Groningen: aanrijding tussen fietser en auto
Op de kruising van het Heerdenpad met de Berlageweg botsten woensdagmiddag een 66-jarige automobilist uit Groningen met een 22-jarige fietser uit Eext. De fietser vloog over de kop en liep hoofdletsel op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalreportage wordt opgemaakt.

Groningen: jongen (16) rijdt op gestolen fiets
Een 16-jarige jongen uit Groningen werd woensdagmiddag gecontroleerd op het rijden op een verdachte fiets. De fiets bleek in december 2002 gestolen te zijn uit de Oude Boteringestraat. De jongen verklaarde de fiets van een klasgenootje geleend te hebben. Dat bleek te kloppen en de fiets was in het verleden geruild voor een brommer. De gestolen fiets bleef op het bureau om te retourneren naar de rechtmatige eigenaar.

Veendam: automobilist onder invloed
De politie heeft woensdagavond in de Havenstraat in Veendam een 42-jarige automobilist uit Scheemda aangehouden. De man bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een
bloedalcoholgehalte van 1.45 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Hoogezand: grote hennepkwekerij
In de kelder van een pand aan de Hoofdstraat in Hoogezand trof de politie woensdagmiddag een omvangrijke hennepkwekerij aan. In twee afzonderlijke vertrekken werden in totaal 3400 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij bleek professioneel opgezet te zijn en onderzoek wees tevens uit dat buiten de meter om, illegaal stroom werd afgetapt. De planten en alle kweekapparatuur, waaronder lampen, filters ventilatoren en pompen zijn door de politie in beslag genomen. In totaal is 35 ton aan materiaal afgevoerd en in overleg met de Officier van Justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Die wordt nader gehoord.

Winschoten: belediging
Een 56-jarige man uit Onstwedde is woensdagmiddag door de politie aangehouden aan het Burgemeester Schönfeldplein in Winschoten. De man beledigde in woord en gebaar twee politiemensen in burger. Die bekeurden een man die over een hek klom en tegen de muur van een hotel ging staan plassen. De verdachte bemoeide zich met de bekeuring en werd op zijn houding en gedrag aangesproken. De agenten sommeerden de man door te lopen maar hij bleef zich vervelend gedragen. Toen de politiemensen hun weg wilden vervolgen maakte de man nogmaals beledigende gebaren tegen hen. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor belediging van politieambtenaren in functie. Hij is na verhoor heengezonden. De man kreeg in overleg met de Officier van Justitie een boete van 220 euro opgelegd.

Bedum/Loppersum: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft woensdagmorgen het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man werd door een politiepatrouille opgemerkt op de N46 (Eemshavenweg) bij Bedum terwijl hij tijdens het rijden niet handsfree zat te bellen. Ook haalde de man een andere auto in over een doorgetrokken streep. De man verliet de N46 en reed via Loppersum naar de Provinciale Weg N360. Op de Wijmersweg werd zijn snelheid vastgesteld op 131 km per uur, terwijl daar 80 mag worden gereden. De verdachte werd bij Appingedam staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingenomen. Voor de
verkeersovertredingen op de N46 kreeg de man een bekeuring.

Visvliet: verkeerscontrole
De politie heeft woensdag, in samenwerking met de dienst motorrijtuigenbelasting, de keuringsdienst van waren en de divisie vervoer van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, een verkeerscontrole gehouden op de Provinciale Weg N355 in Visvliet. Bij de controle, waarbij in totaal 27 opsporingsambtenaren werden ingezet, werden 462 voertuigen gecontroleerd. Van 297 bestuurders werd een blaasproef genomen. Niemand bleek onder invloed te rijden. Bij de controle werden 31 processen verbaal voor diverse strafbare feiten opgemaakt. Vijftien mensen kregen een bekeuring omdat ze geen rijbewijs en/of kentekenbewijs konden tonen. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor verlopen APK, overbelading, de rijtijdenwet, technische gebreken, het niet gebruik maken van de tachograaf en voor het onjuist vervoeren van gevaarlijke stoffen. De controle duurde van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Aan de Stationsweg in Delfzijl heeft de politie woensdagnacht een 49-jarige bromfietser uit Delfzijl aangehouden. De man reed slingerend op zijn brommer en bleek bij controle te hebben gedronken. De bromfietser werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij een verklaring af te leggen en ook weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg proces-verbaal voor het weigeren van de ademanalyse.

Snelheidscontroles: WOENSDAG

Ten Boer: Provinciale Weg N360
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1030 voertuigen, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 83 km.

Zuidbroek: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1060 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 89 km. N.B. De drie overtredingen betroffen vrachtautos. Zij mogen maximaal 80 rijden.

Noordhorn: Rijksstraatweg (N355)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1380 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 97 km.

Sauwerd: Provinciale Weg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 630 voertuigen, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 123 km.