Time : 1:48:26 PM
Date : Thursday, April 08, 2004
Sender Name: Belga

BelgaAudio nu "on air"!

Belga News Agency biedt kant-en-klaar radionieuws

Brussel, 8 april 2004. Sinds 1 april 2004 levert BelgaAudio het radionieuws voor een vijftal privé-radiozenders. Die kant-en-klare audionieuwsdienst kan worden gebruikt door lokale, stads- en regionale radio's die op deze manier hun plaatselijke nieuws kunnen aanvullen met door Belga geselecteerd nationaal en internationaal nieuws.

BelgaAudio kadert in de erkenningsprocedure van radiostations en de toekenning van nieuwe zendfrequenties door de Vlaamse overheid aan particuliere landelijke, regionale en lokale omroepen. Volgens die erkenningsvoorwaarde verplichten privé-radiozenders zich ertoe om ook nieuwsbulletins uit te zenden. Door het leveren van BelgaAudio ondersteunt Belga News Agency hen daarin.

Belga bezorgt de zenders dagelijks tussen 6 en 22 uur nieuwsbulletins met een overzicht van de belangrijkste actualiteit uit binnen- en buitenland, van politiek tot sport, van cultuur tot economie. Het nieuws wordt uitsluitend gemaakt door erkende beroepsjournalisten en ingelezen door uiterst professionele stemmen.

De radionieuwsbulletins behoeven niet herwerkt, ingelezen of gemonteerd te worden. Ze worden rechtstreeks in het automatiseringssysteem van de zenders gepusht en dit in het door de radio gekozen format. Bovendien kunnen de radio's de nieuwsuitzendingen voorzien van een eigen begin-, of slotjingle, conform de eigen huisstijl.

Belga News Agency profileert zich hiermee als een centraal platform waar alle mediaklanten terecht kunnen voor hun nieuwsbehoefte, in welke vorm ook (naast tekst, foto, SMS, web, WAP nu ook audio).

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Griet Busschaert
Belga News Agency Marketing & Sales
Tel: 02/743 34 30
e-mail: griet.busschaert@belga.be