Provincie Zuid-Holland




Vergadering GS 6 april 2004

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 6 april 2004. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten van de GS-vergadering vindt u door onderaan deze pagina op 'meer' te klikken.

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over een fietspad bij de aanleg van de N217 in Oud- Beijerland (nr 1871)Statenlid M.J.E.M. Jager (D66) wil van GS weten of er speciaal voor één gezin een fietspad in Oud-Beijerland is aangelegd naar een veilige oversteek. GS antwoorden dat dat niet het geval is. In het bestemmingsplan is voorzien in een industrieterrein. Maar omdat nu een rotonde is aangelegd is ervoor gekozen de veilige fietsoversteek mee te nemen. Hiermee wordt voorkomen dat er op termijn weer gewerkt moet worden nabij de rotonde, wat bovendien kostenverhogend werkt. Voor de korte en lange termijn is dit de beste oplossing, meent het college van GS.

De volledige antwoorden op PS-vragen staan uiterlijk een week na vaststelling van de antwoorden op www.zuid-holland.nl onder gedeputeerde staten en provinciale staten/proviniciale staten/schriftelijke vragen.

Arhi-procedure aanleg Tweede MaasvlakteGS zijn een op basis van de Wet Algemene regels Herindeling (Arhi) een procedure gestart die er toe moet leiden dat de aanleg van de Tweede Maasvlakte binnen de grenzen van de gemeente Rotterdam en van de provincie kan plaats vinden. Het extra grondgebied is nu niet provinciaal of gemeentelijk ingedeeld.

Rechtstreekse werking Europese richtlijn voor de Strategische Milieubeoordeling (SMB)Op 21 juli 2004 treedt de Europese richtlijn voor strategische Milieubeoordeling (SMB) in werking. Hierdoor moet bij een aantal provinciale plannen een milieurapport worden opgesteld. Deze richtlijn heeft betrekking op streekplannen, het provinciale verkeer- en vervoerplan, het waterhuishoudingsplan, het milieubeleidsplan en plannen op het gebied van grondwaterbeheer. De richtlijn is nog niet opgenomen in de Nederlandse wet. In afwachting hiervan hebben GS besloten de SMB alleen toe te passen op plannen waarvoor dit verplicht is op grond van de Europese richtlijn.

Beantwoording schriftelijke vragen SP over grondwatersanering in Alphen aan den Rijn (nr. 1874)Vanaf begin negentiger jaren is de provincie betrokken bij een sanering door het bedrijf Biesterfeld in Alphen aan den Rijn. De sanering is door omstandigheden nog niet afgerond. De provincie heeft een vergunning verleend voor een grondwatersanering. Deze vergunning is per 1 januari 2003 verlopen. Statenlid de heer G.W.A.M. Harmes (SP) heeft over de huidige situatie vragen gesteld naar aanleiding van een grondonderzoek waarbij monsters op een diepte van 53 meter werden genomen.In de beantwoording geven GS aan dat het bedrijf grotendeels overeenkomstig de gemaakte afspraken heeft geopereerd. GS geven ook aan dat zij over de uitgevoerde activiteiten, waaronder de uitgevoerde bemonstering met het bedrijf zullen overleggen.

De volledige antwoorden op PS-vragen staan uiterlijk een week na vaststelling van de antwoorden op www.zuid-holland.nl onder gedeputeerde staten en provinciale staten/proviniciale staten/schriftelijke vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA over toename geluidsoverlast Schiphol (nr. 1879) Naar aanleiding van een artikel in het Leidsch Dagblad over geluidsoverlast door vliegtuigen van Schiphol heeft statenlid de heer Keman (PvdA) vragen gesteld. Het aantal klachten is in 2003 verdubbeld ten opzichte van 2002. De heer Keman wil weten welke acties GS ondernemen om de ongewenste ontwikkeling voor de bewoners van Zuid-Holland, met name in de Duin- en Bollenstreek, tegen te gaan. In de beantwoording stellen GS dat zij op verschillende manieren invloed proberen uit te oefenen om de hinder tegen te gaan. GS dringen daarom aan op het verhogen van de aanvliegroute, aanvliegen over zee, het verlengen van de uren voor stillere naderingen en landingen en het smaller maken van de zogenaamde tolerantiegebieden. Schiphol blijft echter binnen de door het Rijk vastgestelde normen en wettelijke randvoorwaarden.

De volledige antwoorden op PS-vragen staan uiterlijk een week na vaststelling van de antwoorden op www.zuid-holland.nl onder gedeputeerde staten en provinciale staten/proviniciale staten/schriftelijke vragen.

Subsidie voor restauratie Ypma-orgelGS hebben ¤ 14.988 subsidie verleend voor de restauratie van het Ypma orgel van de R.K. Kerk H. Adrianus in Langeraar.

Rondje Voorne mogelijk door aanleg 18 km fietspad GS hebben op 6 april 2004 besloten 3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van in totaal 18 km fietspad op het eiland Voorne-Putten. Het gaat om twee recreatieve fietspaden die het mogelijk maken om het eiland Voorne helemaal rond te fietsen. Het geld dat de provincie beschikbaar stelt komt deels uit het provinciaal fietsplan, een ander deel wordt gefinancierd uit het Groenakkoord Rijnmond. De provincie gaat ervan uit dat de Stadsregio Rotterdam een bedrag van 2,4 miljoen euro beschikbaar stelt. Voor de aanleg van het fietspad is totaal 5,4 miljoen euro nodig. Lees het persbericht. Zie ook: http://www.zuid-holland.nl/algemeen/bestuur/gs/besluitenlijst_gs/besluitenlijst_gs.jsp