Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


7 april 2004


Nunspeet/Harderwijk - Tweetal op heterdaad betrapt na diefstal


Een oplettende politieman uit Harderwijk kon gisteravond snel helderheid verschaffen nadat inzittenden van een personenauto met valse kentekenplaten omstreeks 19.00 uur bij het Q8- benzinestation langs de A28 in Nunspeet hadden getankt zonder te betalen. Nadat hij de melding hierover via de mobilofoon had meegekregen, zag hij de betreffende auto met inzittenden staan op een parkeerplaats bij een bungalowpark langs de Ceintuurbaar in Harderwijk. De mannen prutsten aan de kentekenplaten, waarna Belgische kentekenplaten op de auto zichtbaar werden. Beide mannen, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit België, werden aangehouden en met assistentie van collega's overgebracht naar het politiebureau. De verdachten verklaarden afgelopen maandag op stap te zijn geweest in Amsterdam en daar te zijn beroofd van hun geld. Omdat ze toch terug moesten naar België, werd besloten te tanken zonder te betalen. Voorafgaand aan het tanken werden in Zwolle kentekenplaten ontvreemd. Ze verklaarden intussen spijt te hebben en de schade te zullen vergoeden. De politie maakt een proces-verbaal op. De verdachten werden heengezonden.


Putten - Winkeldief met speciale tas betrapt


De politie in Putten heeft woensdagmiddag een 27 jarige man uit Laren aangehouden nadat hij een drogisterij in de Kerkstraat uit kwam lopen en in het bezit bleek van een speciaal geprepareerde tas met daarin goederen ter waarde van ruim E 200,- De goederen bleken niet te zijn afgerekend. De tas was geprepareerd om een alarmmelding van de beveiligingspoortjes te omzeilen. Een 30 jarige man uit Heemskerk, die in gezelschap van de verdachte ook in de winkel had gelopen, bleek niet in bezit van gestolen goederen. Hij werd niet aangehouden. Winkeliers uit de Kerkstraat informeerden de politie en elkaar onderling over twee verdachte mannen die in verschillende winkels rondliepen.


Wezep - Ongeval met letsel


Bij een verkeersongeval op de Rondweg in Wezep is woensdagmiddag een 18 jarige automobilist uit Wezep gewond geraakt toen hij in een flauwe bocht met zijn auto op de linkerweghelft terecht kwam en daar in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 61 jarige man uit Hattem. De 18 jarige werd voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.


Elburg - auto's gekraakt


In de nacht van dinsdag op woensdag (6/7-4) zijn in Elburg een 15-tal auto's opengebroken en daaruit in de meeste gevallen de autoradio weggehaald. De auto's stonden geparkeerd op onder andere de Pluutstraat, Viacariestraat,Vackenordestraat, de Boeg, de Schokkerstraat, het Vooronder en de IJsselmeerstraat.
De politie verzoekt getuigen die iets bijzonders hebben gezien of gehoord of anderen die informatie hebben over de incidenten, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Nunspeet - Pickup gestolen


Een 42 jarige man uit Biddinghuizen is sinds vanochtend (donderdag 8/4) zijn witte Volkswagen Pickup kwijt. De man parkeerde de auto rond 07.30 uur aan de Kroonlaan in Nunspeet om met een grasmaaier in de omgeving te maaien. Omstreeks 09.00 uur bleek de afgesloten Pickup met het kenteken VB-VZ-92 te zijn verdwenen. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --