Pro-Racing importeur HANS-veiligheidssysteem voor autocoureurs

Hillegom, 8 april 2004. Het HANS-systeem levert een grote bijdrage aan de verhoging van de veiligheid in alle nationale en internationale autosportklassen. HANS (Head and Neck Support) is niet voor niets verplicht in onder meer de Formule 1 en de DTM. Pro-Racing in Hillegom is de officiële HANS-importeur in Nederland.

Het gevaar in de autosport is de laatste decennia gelukkig spectaculair afgenomen. Dat is te danken aan beter geconstrueerde auto's, veiligere circuits en betere racekleding. Qua bescherming van het hoofd en de nek van de coureur is er minder veranderd. De helmen zijn natuurlijk fors verbeterd, maar het hoofd en de nek worden tijdens een ongeluk nog altijd aan hoge krachten blootgesteld. Dit kan leiden tot een schedelbasisfractuur, hersenletsel of erger. Het HANS-systeem houdt het hoofd op zijn plaats en voorkomt daarmee in de meeste gevallen nek- en hoofdletsel. De grote toegevoegde waarde van een HANS-systeem is overtuigend bewezen, zowel in laboratoria als op de circuits. Dit heeft er onder meer toe geleid dat het systeem verplicht is in de Formule 1 en de DTM. Nek- en hoofdletsel kunnen bij relatief lage snelheden optreden, het HANS-systeem is daarom aan absolute aanrader voor iedereen die in de autosport actief is. Een HANS-systeem vraagt een investering vanaf circa E 900,-.

De helm van de coureur zit met twee riemen aan het HANS-systeem vast, zodat de bewegingen van het hoofd tijdens een ongeluk binnen de perken blijven. Pro-Racing kan bestaande helmen in veel gevallen van twee bevestigingsogen voorzien, zodat de rijder geen nieuwe helm hoeft aan te schaffen. Maurice Streur van Pro-Racing benadrukt dat een HANS-systeem comfortabel is en de bewegingsvrijheid van de rijder slechts minimaal beperkt. "Het HANS-systeem is in verschillende maten leverbaar. Het is uit het oogpunt van comfort en veiligheid wel belangrijk om de juiste maat aan te schaffen. Uiteraard adviseren wij onze klanten op dat gebied." Pro-Racing beschikt over een ruime voorraad HANS-systemen, aldus mede-eigenaar Johan Molenaar. "Wij leveren vijf verschillende pasvormen uit voorraad. Met deze maten dekken we een groot deel van de hele markt af. Afwijkende maten hebben we binnen een week in huis."

Pro-Racing is gevestigd aan de Satellietbaan 13c in Hillegom (tel. 0252-527790). De shop van Pro-Racing is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 17:30 uur en tijdens het raceseizoen ook op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. De Hillegomse specialist is tevens de officiële importeur van Sparco, de wereldmarktleider op het gebied van racekleding. Sparco ontwikkelt en fabriceert onder meer raceoveralls, handschoenen, raceschoenen en helmen. Veel bekende coureurs en teams, waaronder de Formule 1-teams van McLaren, Williams en Toyota, vertrouwen op Sparco.

Breng ook eens een bezoek aan de website annex webwinkel www.pro-racing.nl!


---
Voor de redactie:

nadere informatie wordt u graag verstrekt door Maurice Streur en Johan Molenaar, tel. 0252-527790.

---- --