MEGAPOOL BV

Persbericht inzake MEGAPOOL BV

De rechtbank te Zutphen heeft heden op verzoek van de bewindvoerders van MEGAPOOL BV de op maandag 5 april 2004 verleende voorlopige surseance van betaling omgezet in een faillissement.

De (thans) curatoren voeren, in goed overleg met de bestuurder van MEGAPOOL, de heer Turksma en de bij de financiering van de onderneming betrokken banken, besprekingen met gegadigden over een overname. Daarnaast zijn er besprekingen met (vertegenwoordigers) van de 47 franchisenemers.

De verwachting bestaat bij curatoren dat een overnameovereenkomst zal kunnen worden gesloten waarbij een relevant deel van de filialen zal worden overgenomen, met behoud van substantiële werkgelegenheid. Curatoren vragen begrip voor het feit dat gegeven de stand van de onderhandelingen nog geen nadere informatie verstrekt kan worden. Een belangrijk aspect is de overname door een koper van alle verplichtingen jegens consumenten die recent vooruitbetalingen hebben gedaan, zomede het veiligstellen van de garantie en garantie-plus aanspraken.
Tevens bestaat de verwachting dat er oplossingen worden gevonden voor de zelfstandige franchisenemers.

Hedenmiddag is in een personeelsbijeenkomst in de Hanzehof te Zutphen het personeel geïnformeerd, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de vakbonden/verenigingen.
Curatoren hebben moeten besluiten tot ontslagaanzegging aan het personeel. De stand van de boedel geeft daartoe aanleiding. De rechter-commissaris heeft de benodigde toestemming verleend. De ontslagaanzegging heeft heden in de bijeenkomst plaatsgevonden. Vertegenwoordigers van UWV (de uitkeringsinstantie) waren bij de bijeenkomst aanwezig en hebben het personeel geïnformeerd over de rechten die voor hen gelden.

Mr H.C Brandsma
Mr A.P.J.M. de Bruyn
Curatoren Megapool BV


08 apr 04 14:01