BIONAL PHARMA B.V.



PERSBERICHT

Banaba-plantenextract blijkt effectief tegen overgewicht.

Gorredijk, 8 april 2004.
In Nederland zijn 4 op de 10 mensen te dik! Grafieken van het CBS laten zien dat het aantal mensen met overgewicht in de afgelopen jaren spectaculair is gestegen. Gespecialiseerde apothekers hebben zich verdiept in de problematiek en de oorzaken van overgewicht. Hoewel het een complex probleem is werd duidelijk, na bestudering van recente studies, dat het normaliseren van de bloedsuikerspiegel een belangrijke voorwaarde is bij de gewichtsbeheersing.

Uit onderzoek is gebleken dat Lagerstroemia (Banaba) een uiterst effectief middel is om de bloedsuikerspiegel te normaliseren. Zo heeft klinisch onderzoek uitgewezen dat inname van 8 tot 48 mg Lagerstroemia per dag een rechtstreekse daling geeft van de bloedsuikerspiegel.

Op basis van de nieuwste inzichten in overgewicht is een uiterst werkzame plantencombinatie ontwikkeld. Deze plantenextracten zijn speciaal voor BIONAL Pharma B.V. gepatenteerd; extracten als Coleus, Lagerstroemia (Banaba) en Phaseolus zorgen voor normalisering van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor wordt de opname van koolhydraten verminderd. Daarnaast worden de vetcellen geactiveerd om vet af te geven aan de bloedbaan. Gezonde voeding en meer beweging zullen de werking van de ingrediënten versterken.

Dit unieke product is inmiddels ook in Nederland te koop onder de naam KiloLite en is verkrijgbaar bij drogist, reformhuis en apotheek