Politie Drenthe

Laatste keer veiligheidscontrole caravans

Assen 08-04-2004 - Met de vrijwillige caravancontrole op 8 mei in de remise van Arriva aan de Wenckebachstraat in Assen komt er na 22 jaar een einde aan deze traditie.

Lammert Huizinga van de Verkeers Ongevallen Analyse van de Drentse politie voert als oorzaak aan de kosten en het ontbreken van voldoende deskundige vrijwilligers.

Caravancontrole

Caravanbezitters die hun caravan voor de start van het seizoen eens grondig op veiligheid willen laten controleren kunnen zich vanaf maandag 12 april tijdens kantooruren aanmelden op het politiebureau aan de Weiersstraat in Assen. Het maximum is gesteld op 80 deelnemers.

Aanmelden kan ook via www.caravancontrole-drenthe.nl Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van 25 euro. De aangeboden caravans krijgen een controle op de totale technische staat.
De caravan wordt gewogen; de remmen worden getest; de banden worden gecontroleerd ; de rijtechnische staat wordt bekeken; de elektriciteitsvoorziening en de gasleidingen worden getest en waar nodig wordt de caravan doorgesmeerd.

Caravancontrole

Veel bekeuringen op A28
Verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld heeft bij twee snelheidscontroles op de A28 de afgelopen week ruim 1000 autos geflitst. De hoogste snelheid, 193 kilometer per uur,. werd gemeten bij een controle op de Oostbaan bij Beilen. In totaal zijn tijdens 9 uur controle10.180 autos door de radar gegaan.

Opvallen was ook het resultaat van een snelheidscontrole in Emmen. Op de Hondsrugweg, waar een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt, zijn bij een controle van 2 uur 350 autos geflitst. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 104 kilometer per uur. Er gingen 1240 autos door de radar. Een controle op het Noordeind in Emmen van anderhalf uur leverde 160 overtreders op, bij een aantal van rond 900 passanten. De snelste werd geklokt op 108 kilometer per uur, bij een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur.

Controles komende week
Vrijdag 9 april is er een snelheidscontrole op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld en op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen. Zaterdag 10 april wordt er in Hoogeveen gecontroleerd op het gebruik van de autogordel en het rijden door rood.
Maandag 12 april is er een (laser) snelheidscontrole op diverse locaties tussen Vries en De Groeve.
Dinsdag 13 april wordt er s middags in Assen gecontroleerd op het gebruik van de autogordel.
Woensdag 14 april staat de radar opgesteld op de A28 tussen Assen en De Punt.
Donderdag 15 april staat de radarauto op de Steenwijkerstraatweg, de Werkharst en de Ceintuurbaan in Meppel.

Boetegeld = Sneu Geld. Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl