Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


8 april 2004


Doetinchem - Man op de grond gegooid

Een 51 jarige man uit Doetinchem werd woensdagmiddag rond 13.50 uur op de Haareweg op de grond gegooid door een onbekend gebleven man. De Doetinchemmer was met collega's takken en hout aan het inladen in een vrachtwagencombinatie. Een bewoonster wilde de uitrit uitrijden maar het zicht werd belemmerd door de vrachtwagen. De Doetinchemmer ging op de weg staan om haar te helpen. Hierbij wilde hij een auto laten stoppen, maar de automobilist reed door en de 51 jarige kon nog maar net opzij springen en gaf een schop tegen de auto. De automobilist stapte uit, pakte de man vast en gooide hem op de grond. Hierdoor kwam hij met zijn hoofd op de weg terecht en liep licht letsel op. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Gendringen - Diefstal invalidenwagentje


Bij een appartementcomplex aan de Bringenborg werd een elektrisch aangedreven invalidenwagentje weggenomen. Dit gebeurde vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag. De invalidenwagen stond in de gezamenlijke hal. Een buurtonderzoek leverde tot nu toe geen bruikbare informatie op. De politie heeft de zaak in onderzoek. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - Auto raakt van de weg


Een 21 jarige automobilist uit Oeding (D) raakte woensdagmorgen omstreeks 06.10 uur gewond. De man reed vanaf de grens over de Kottenseweg richting Winterswijk. Volgens de bestuurder werd hij op een gegeven moment ingehaald door een auto die na het inhalen fors afremde. Hierdoor raakte de jongeman de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg. Hij liep hierbij letsel op aan zijn arm en schouder en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Ruurlo - Diefstal bestelauto


Afgelopen nacht werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Groenloseweg een bestelbus weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Mercedes type 207D met een verhoogd dak, voorzien van kenteken BK-14-RX. Een 49 jarige inwoner uit Ruurlo heeft aangifte gedaan.


Ulft - Aanhangwagen gaat scharen


Doordat woensdag rond 17.20 uur een aanhangwagen van een bestelbus ging scharen, belandde een automobilist in een sloot. Een 25 jarige bestuurder van de bestelbus met aanhangwagen uit Ulft reed over de Oude IJsselweg in de richting van Ulft. Op een gegeven moment begon de aanhangwagen, met daarop een hoeveelheid betonbanden, te scharen waardoor de bus begon te slingeren. Door het slingeren kwam hij op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht. Een 34 jarige automobilist uit Gendringen reed op deze weghelft en probeerde nog uit te wijken. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Door de botsing ging de 34 jarige rakelings langs een boom en belandde uiteindelijk met zijn auto in een sloot. Beide bestuurders bleven ongedeerd.


Haarlo - Auto tegen boom


Een 29 jarige automobiliste uit Borculo botste woensdag rond 09.15 uur door onbekende oorzaak tegen een boom. De vrouw reed over de Borculoseweg vanaf Borculo. Door de aanrijding raakte ze hierbij licht gewond.


Doetinchem - Ongeval


Op de kruising Van Hogendorplaan / JF Kennedylaan vond woensdag omstreeks 17.20 uur een aanrijding plaats. Een 81 jarige automobiliste uit Dalem wilde vanaf de van Hogendorplaan linksaf de Kenneylaan oprijden. Zij zag hierbij de 27 jarige automobilist uit Doetinchem over het hoofd en gaf geen voorrang. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Fietser gewond


Donderdag raakte omstreeks 19.20 uur een 17 jarige fietser uit Winterswijk licht gewond na een aanrijding. De jongen verleende op de kruising Tuunterstraat / Korenstraat geen voorrang aan de van rechts komende 55 jarige automobilist uit Aalten. De fiets raakte door de aanrijding geheel vernield. De jongen moest voor controle naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.


Lengel - Woninginbraak


Woensdagmiddag werd rond 12.40 uur bij een woning aan de Den Aam een inbreker overlopen. In de woning werd door de bewoner een manspersoon aangetroffen die er snel vandoor ging. De persoon liep richting een grijze auto met daarin een bestuurder. Zij reden vervolgens weg richting 's-Heerenberg. Er werd een raam vernield en DVD's weggenomen.


Drempt - Inbraak tankstation


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een tankstation aan de Rijksweg. Er werd een raam en een deur geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werden onder andere sigaretten en een onbekend geldbedrag.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Een 26 jarige man met de Litouwse nationaliteit werd woensdagmiddag in een winkel aan de Misterweg betrapt. De man probeerde een trainingsbroek weg te nemen. Deze had hij aan onder zijn kleding. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De man werd overgebracht naar het bureau en werd in vreemdelingenbewaring gesteld.


Zelhem - Bromfietscontrole


Dinsdagmorgen werd aan de Dr. Grashuisstraat een bromfietscontrole gehouden.Van de 10 gecontroleerde bromfietsen werden 6 bestuurder bekeurd omdat hun tweewieler was opgevoerd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


---- --