Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eurocamp beloont trouwe boekers met korting op een korte vakantie

Eurocamp, aanbieder van verzorgde campingvakanties in compleet ingerichte bungalow-tenten en luxe stacaravans op meer dan 200 Europese topcampings, start voor haar trouwe klanten een campagne met korting op de zogenaamde kortweg vakanties.

Groei korte vakanties Nederlanders
Uit de cijfers van het NBT* blijkt dat in de periode 1999-2002 het aantal door Nederlanders ondernomen korte vakanties spectaculair is gegroeid. De korte binnenlandse vakanties van 2 tot 5 dagen namen toe met 9% (van 8.7 miljoen naar 9.5 miljoen) en die van 5 tot 9 dagen met 23% (van 4.8 naar 5.9 miljoen). Voor de korte buitenlandse vakanties was er een groei van 44% (van 2.5 miljoen naar 3.6 miljoen) respectievelijk 31% (van 3.8 miljoen naar 5 miljoen).

Ook groei bij Eurocamp

Ook bij touroperator Eurocamp groeit de vraag naar korte vakanties. In 2003 betrof 12% van het totaal aantal geboekte vakanties een verblijf van 5 nachten of minder. Voor 2004 verwacht Europcamp een groei van deze vakanties van 10%. Directeur Dick Poortinga licht toe waarom korte vakanties bij Eurocamp populair zijn: 'Eurocamp kent namelijk geen vaste aankomst- en vertrekdagen en hanteert een minimumverblijfsduur van slechts drie nachten'.

Extra kortingen
De groeiende vraag naar korte vakanties is voor Eurocamp aanleiding om voor haar vaste klanten een campagne te starten. Trouwe boekers ontvangen een korting als zij vóór 1 mei 2004 een korte vakantie reserveren uit het grote aanbod bestemmingen, waaronder bestem-mingen dicht bij Nederland. De korting bedraagt 30% als er nog geen hoofdvakantie is ge-boekt en 40% als er al een vakantie voor dit seizoen is gereserveerd. Dit aanbod geldt voor verblijven van maximaal zeven nachten in de periode tot 5 juli en na 1 september 2004, op basis van beschikbaarheid.

De bestemmingen 'dicht bij huis' zijn eenvoudig te vinden op de landkaart van de Eurocampsite www.eurocamp.nl.

Amersfoort, 7 april 2004



Ingezonden persbericht