Symantec introduceert geïntegreerde beveiligings- en netwerkapparatuur voor het MKB

Symantec

Nieuwe reeks firewall appliances biedt gebruikers zes geïntegreerde beveiligingsfuncties en veilig Wireless LAN access point

Leiden - 8 april 2004 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), de wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, introduceert de Symantec Gateway Security 320, 360 en 360R. De oplossing is zeer eenvoudig in gebruik en biedt het MKB firewall-functionaliteit, inbraakpreventie en -detectie, bescherming tegen virussen, contentfiltering en VPN (virtual private networking) in één systeem. Het is tevens mogelijk de Symantec Gateway Security 300-Series in te zetten als veilig access point voor WLAN (Wireless LAN).

De instapprijs voor de Symantec Gateway Security 300-Series bedraagt EUR 499,-. Hiermee biedt Symantec klanten veel waar voor hun geld in een zeer concurrerende markt, zegt Charles Kolodgy, research director bij IDC. De geïntegreerde beveiligingsfuncties, in combinatie met de mogelijkheid het apparaat in te zetten in overeenstemming met het antivirusbeleid, zorgt ervoor dat gebruikers maximaal rendement halen uit hun investering.

De Symantec Gateway Security 300-Series biedt het MKB complete netwerkbeveiliging met snelle en veilige toegang, betrouwbare verbindingen en hoge bandbreedte. Door zowel inkomend als uitgaand web-, e-mail- en ander netwerkverkeer te beveiligen, biedt de Symantec Gateway Security 300-Series bedrijven een doeltreffende manier een veilig LAN te creëren. Door Symantec's LiveUpdate-technologie zijn de systemen altijd up-to-date.

Het MKB heeft veilige en betrouwbare internettoegang nodig, maar beschikt zelf meestal niet over de technische middelen om een complex systeem te beheren, stelt Greg Gotta, vice-president gateway & network security bij Symantec Corp. Door de alles-in-één-functionaliteit, kan op eenvoudige wijze een snel en veilig LAN worden geïnstalleerd waardoor veilige interactie via internet mogelijk is met andere locaties, businesspartners en bedrijfsnetwerken.

Voor alle modellen is ook een add-on beschikbaar waardoor de Symantec Gateway Security 300-Series functioneert als een standaard Wireless LAN access point. Gebruikers kunnen hiermee veilige IPsec VPN-tunnels opzetten, van de draadloze clients naar de gateway. Beveiliging blijft een van de grootste hindernissen voor de doorbraak van WLAN-technologie. Symantec biedt klanten nu een effectieve oplossing voor de inzet van WLAN-technologie. Aangezien ieder apparaat binnen een bepaald bereik toegang kan krijgen tot een client op het WLAN, is het van belang enkel geautoriseerd verkeer toe te laten. De WLAN-optie van de Symantec Gateway Security 300-Series kan worden ingezet met IEEE 802.11g en IEEE 802.11b draadloze clients.

Belangrijkste producteigenschappen:
De Symantec Gateway Security 300-Series biedt complete beveiliging door een aantal essentiële netwerkbeveiligingsfuncties te combineren:
* Zes geïntegreerde beveiligingsfuncties Inclusief stateful inspection firewall die pakketjes informatie en hun bestemming analyseert; inbraakdetectie met uitgebreide detectie, logging en rapportering van aanvallen; inbraakpreventie waardoor pakketjes die zijn geïdentificeerd als kwaadaardig geblokkeerd worden; ondersteunt het antivirusbeleid waarbij wordt gegarandeerd dat door Symantec ondersteunde antivirusclients up-to-date zijn en actief zijn op werkstations die data via de gateway versturen; contentfiltering voor de verbetering van de productiviteit en tegen verspilling van bandbreedte door de toegang tot ongewenste internetsites te beperken; IPsec-compliant VPN met hardwareondersteunde encryptie voor veilige tunnels van gateway-gateway, client-gateway of WLAN-gateway.


* Wireless LAN access point Voor alle modellen is een optionele hardwarematige add-on beschikbaar waarmee het systeem functioneert als een standaard Wireless LAN access point voor uiterst betrouwbare IPsec VPN-tunnels van draadloze clients naar de gateway.


* Eenvoudige networking De ingebouwde 10/100 Mbps Auto-Sense netwerkswitch biedt lokale Ethernet LAN-switching voor talrijke apparaten die de gateway-verbinding naar het externe netwerk delen.


* Gecentraliseerd beheer op afstand Met de SGMI (Security Gateway Management Interface) is webgebaseerde toegang mogelijk, zowel lokaal als op afstand, voor het beheer van individuele units.


* Hoge beschikbaarheid / Bandbreedte aggregatie / Load Balancing De automatische dial-back-up garandeert internetverbinding wanneer de primaire breedbandverbinding het laat afweten. De 360/360R-modellen zijn tevens voorzien van dubbele WAN-poorten die verkeer simultaan van en naar het internet kunnen sturen, waarbij bandbreedte aggregatie zorgt voor een verdubbeling van de doorvoer. Iedere WAN-poort kan met een andere service provider worden verbonden, ook al gebruiken ze verschillende technologieën (bv. DSL, kabelmodem). Indien de link met een service provider uitvalt, switcht al het verkeer en de gateway VPN-tunnels automatisch naar de werkende poort.

De Symantec Gateway Security 300-Series biedt een veilige, betrouwbare en rendabele verbinding met een ISP (Internet Service Provider). Ze zijn ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en vragen weinig technische expertise voor installatie en bediening. Toch bieden ze geavanceerde beveiliging op maat voor het MKB. Gebruikers kunnen tevens besparen op dure leaselijnen door de ingebouwde VPN-functionaliteit.

Licenties, beschikbaarheid en verkooppunten
De Symantec Gateway Security 300-Series is beschikbaar in drie verschillende modellen (320, 360 en 360R). Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks software- en hardwareoplossingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met in virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 35 landen. Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Symantec is opgericht in 1982 en heeft vandaag de dag meer dan 5.000 werknemers in 35 landen over de gehele wereld. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mascha Monasso, Symantec, tel. +31 (0)71 408 3188, e-mail: mmonasso(at)symantec.com of Winnie Silvertand, Whizpr, tel. +31 (0)317 410 483, e-mail: winnie(at)whizpr.nl