Persbericht

Mobility Service Centres van start voor levering en inbouw HP iPaq en Alturion navigatiesoftware.

GPS Navigation System biedt talloze Point-of-Interest, up-to-date verkeersinformatie en integratie met Microsoft Outlook

AMSTELVEEN, 8 april 2004 - HP, Alturion en DMS Holland introduceren het GPS Navigation System: een nieuw autonavigatiesysteem, gebaseerd op de HP iPAQ-reeks en de geavanceerde GPS-navigatie-software van Alturion, en geleverd door DMS Holland. Hoewel het een systeem met een HP iPAQ betreft, gaat het hier om een inbouwoplossing die solide is gemonteerd en geen losse stroomvoorziening nodig heeft. De introductie van deze oplossing markeert tevens de lancering van het eerste HP Mobility Service Centre - nieuwe verkooppunten die zich specialiseren in het leveren en inbouwen van op HP iPAQ PDA's gebaseerde autonavigatieoplossingen.

Er zijn inmiddels diverse autonavigatieoplossingen op de markt die gebruikmaken van de geavanceerde mogelijkheden van de HP iPAQ-'s voor het berekenen en weergeven van routeinformatie. Ten opzichte van de - nog altijd relatief kostbare - inbouwsystemen hebben deze oplossingen echter als nadeel dat de toegepaste montagesystemen niet altijd even stevig zijn en dat er voor de stroomvoorziening vaak een aparte kabel naar de sigarettenaansluiting nodig is.

DMS Holland heeft op basis van de producten van HP en Alturion een hybride oplossing ontwikkeld, waarbij een stevig montagesysteem wordt aangebracht in de auto door een garagebedrijf. Hierbij wordt het dashboard van de auto niet beschadigd. Wanneer de iPAQ vervolgens wordt aangebracht in de houder, wordt deze direct van stroom voorzien.

Daarnaast biedt de Alturion GPS-navigatiesoftware nog een aantal bijzondere extra's:
* Integratie met Microsoft Pocket Outlook - maakt het mogelijk om de adressen van contactpersonen te gebruiken voor het berekenen van de reisinformatie;
* Eenvoudige bediening;

* Automatische dag- en nachtmodus;

* Waarschuwing bij overtreding van de ter plaatse geldende maximum snelheid;
* 2D- en 3D-view;

* Meer dan 60.000 routepunten met uitgebreide informatie, onder andere tankstations, parkeerplaatsen, ziekenhuizen, restaurants en musea - dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld snel te navigeren naar het dichtstbijzijnde tankstation van een specifiek merk welke 24 uur per dag open is en waar LPG getankt kan worden;
* Up-to-date file- en verkeersinformatie via TMC (Traffic Message Control) en RDS (Radio Data Signal);
* Waarschuwing indien er een verkeersgebeurtenis is binnen een straal van 15 km;
* Extra waarschuwing bij gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld een spookrijder; Een ander onderscheidend kenmerk van dit systeem is dat bestuurders die de grens oversteken niet plotseling worden geconfronteerd met het uitvallen van hun navigatiesysteem. Ook buiten Nederland blijft het systeem functioneren. Kaarten zijn eenvoudig te downloaden via internet. Verder wordt een desktopversie van de software met vele extra mogelijkheden gratis meegeleverd. Dit maakt het mogelijk een route te plannen en in te lezen in de iPAQ.

Prijzen
Het GPS Navigation System is beschikbaar in zowel een seriële- als een Bluetooth-uitvoering. Deze laatste heeft als voordeel dat de communicatie tussen de PDA en de GPS-ontvanger geheel draadloos geschiedt. De seriële versie is verkrijgbaar vanaf ¬ 825,- een Bluetooth-systeem is verkrijgbaar vanaf ¬ 899,- (prijzen excl. montagekosten en incl. btw). Inbouwkosten zijn afhankelijk van merk en type auto.

Over DMS
DMS Holland staat voor dealer management solutions of vrij vertaald, oplossingen voor het management van autobedrijven. DMS Holland heeft kennis, ervaring en netwerken opgebouwd in de bancaire, verzekerings en automotive branche. DMS Holland is een faciliterend bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten (financiën, assurantiën en hulpverlening), diensten (pre- en aftersales) en services ten behoeve van de advisering van autobedrijven en haar klanten, waardoor klantenbinding en tevredenheid vergroot kan worden. Zie ook http://www.mobilityservicecentre.nl.

Over ALTURION
Alturion N.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling van applicaties, diensten en oplossingen voor de professionele mobiele eindgebruiker. Het productportfolio gaat van GPS navigatiesystemen tot volledig geïntegreerde industriële mobiele toepassingen. Alturion werd opgericht in 2001 en heeft zijn hoofdzetel te Brussegem (bij Brussel), België. Alturion telt vandaag 10 werknemers en wordt beschouwd als toonaangevend leverancier van mobiele GPS navigatie technologie. Zie ook http://www.alturion.com/.

Over Kick
KICK Automatisering (gestart in 1983) is een Full service automatiseringsbedrijf dat zich richt op het midden-en kleinbedrijf. Kick geeft gerichte automatiseringsadviezen voor de aanschaf van een PC tot en met een compleet netwerk. KICK levert een volledig en betrouwbaar assortiment aan hard- en software van gerenommeerde merken als Compaq, Hewlett Packard, IBM, Microsoft en Novell. KICK Automatisering heeft zich gespecialiseerd in Navision, een software pakket voor administratie, (financieel) management en algemene bedrijfsvoering, en zorgt tevens voor "maatwerk" oplossingen. Kick heeft 50 medewerkers en genereert jaarlijks 12 miljoen Euro omzet. Zie ook http://www.kick.nl.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 74,7 miljard. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com

of

Hill & Knowlton, Jeroen Gerlag, Maurice Ouderland
020 404 4 707
jgerlag@hillandknowlton.com, mouderland@hillandknowlton.com Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
http://www.hp.nl