Politie Friesland

Politieberichten van 8 april 07.00 uur t/m 13.00 uur

Fryslân 08-04-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 uur en 15.00 uur bellen met Bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Drachten: personenauto gestolen
Tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 09.00 uur werd aan De Hemmen een grijze Nissan Patrol gestolen. De auto met het kenteken VX-65-JJ was op een afgesloten terrein geparkeerd. Het hekwerk werd geforceerd om de auto mee te kunnen nemen. Er werd aangifte gedaan door een 38-jarige inwoner van De Wilgen.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen woensdag 19.00 uur en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Sassingastins. Er werd een fotocamera en sieraden weggenomen. Men drong de woning binnen door een raam te forceren. Een 42-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Heerenveen A7: aanrijding met letsel
Donderdag raakte een 26-jarige automobilist uit Surhuisterveen gewond door een eenzijdige aanrijding op de A7 in de richting van Joure. Het slachtoffer werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen gebracht. De personenauto van de bestuurder was door een lokale hagelbui in de slip geraakt. De auto was daarna op de kop in een sloot terechtgekomen. De bestuurder werd door passanten, een 30-jarige inwoner van Drachten en een 28-jarige inwoner van Oudega, uit zijn auto gehaald. Ze duwden de auto enigszins opzij. Door deze actie kon de achterportier geopend worden en werd de bestuurder uit zijn auto bevrijd. Zonder hun hulp was de automobilist waarschijnlijk niet uit de auto gekomen. Het autowrak werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 07.30 uur werd een rode VE Golf gestolen aan de Tuinen. De eigenaresse, een 47-jarige inwoonster van Leeuwarden, had de auto met het kenteken LR-ZZ-24 afgesloten achtergelaten. De eigenaresse deed aangifte van diefstal.