RED BULL NEDERLAND B.V.


Moeilijke selectie uit tweeduizend bouwtekeningen

125 TEAMS GESELECTEERD VOOR 2e RED BULL ZEEPKISTENRACE

De Bilt, 5 april 2004 Na dagen- en nachtenlange selectiesessies heeft Red Bull energy drink 125 teams geselecteerd voor deelname aan de 2e Red Bull Zeepkistenrace op 16 mei a.s. in Nijmegen. Deze waaghalzen hebben nog enkele weken de tijd om hun zeepkist te bouwen alvorens ze op 16 mei vol gas de Waalkade in Nijmegen zullen afvliegen.

De afgelopen weken is de Rode Stier overspoeld met meer dan 4000 aanvragen voor het inschrijfpakket. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in 2000 inschrijvingen. Complete prototypes verschenen ten tonele. Klinkende teamnamen als Gouden Koets, Het Konijn van Troje, Duckstad Racing Team, De Rockende Rollers en De Dazlin Dudes zullen aan de start verschijnen. Maar ook brandweerkazernes, legeronderdelen, trolleybuschauffeurs, een recyclefabriek, studenten van de TU Twente, opa's met kleinkinderen en radiostations zullen hun belofte proberen waar te maken.

Een kritische jury
Naast de 125 deelnemende teams is ook de jury inmiddels bekend. Niemand minder dan de immer kritische doch rechtvaardige Henkjan Smits (bekend van onder meer Idols), soap-, race- en radioster Froukje de Both en Neerlands meest succesvolle Formule 3000 coureur Robert Doornbos ontfermen zich op 16 mei over de beoordeling van de kisten. Samen met verslaggevers Olav Moll en Jack Plooij staan zij garant voor pittig commentaar en een dag vol entertainment, fun en actie.

Prijzen voor snelheids- en creativiteitsduivels Het snelste team verdient een weekendje Formule 1 inclusief meet en greet met Red Bull F1-coureur Christian Klien. Verder zijn er prijzen te verdelen als een rijvaardigheidstraining en een hele dag scheuren in een Ferrari en zijn er VIP-tickets te verdelen voor de Marlboro Masters in Zandvoort bij het Red Bull F-3000 team.

Historie van de Red Bull Zeepkistenrace
Na een zeer succesvolle Zeepkistenrace op 't Kopje van Bloemendaal in 2002, waar ruim 15.000 bezoekers op afkwamen, staat dit jaar op 16 mei de Waalkade in Nijmegen decor voor 's lands energiekste evenement. Op deze ruime locatie kunnen duizenden bezoekers genieten van de creatieve uitspattingen van de 125 deelnemende teams. Voor een overzicht van het dagprogramma surf je naar www.redbull.nl.

Noot aan de redactie,