Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Utrecht, 8 april 2004

Milieucafé Ruimte in Nederland

Geachte redactie,

Aan de vooravond van de presentatie van de Nota Ruimte door het kabinet houdt Stichting Natuur en Milieu een Milieucafé over de gewenste kwaliteiten van ons buitengebied en van onze steden. Het programma, dat wordt geleid door Felix Meurders, bestaat uit onder meer de volgende onderdelen.

Aanbieding boekje 'Verwant met het landschap'

Ad van den Biggelaar, algemeen directeur van Stichting Natuur en Milieu, overhandigt Kamerleden het boekje 'Verwantschap met het landschap', met bijdragen van burgers over hun persoonlijke band met een bepaald landschap.

NIPO-onderzoek 'Wat vindt de Nederlander van de bescherming van het open landschap?' In opdracht van Stichting Natuur en Milieu heeft het NIPO de mening van de Nederlanders gepeild over de bescherming van het open landschap. Bekendmaking van de uitkomsten.

Paneldiscussies over de toekomst van het landelijk en het stedelijk gebied

Twee paneldiscussies met drie op dit terrein prominente deskundigen: Dirk Sijmons, de zojuist benoemde eerste Rijksadviseur voor het Landschap (o.v.b.), Friso de Zeeuw, directeur nieuwe markten van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten, Fred Schoorl, directeur van het NIROV (Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting). Het panel wordt bevraagd door de Tweede-Kamerleden Bas Jan van Bochove (CDA), Wijnand Duijvendak (GroenLinks), Francine Giskes (D66) (gevraagd) en Johanneke Kruijsen (PvdA).

Het Milieucafé Ruimte in Nederland vindt plaats op dinsdag 20 april aanstaande, in Debatterij, Juffrouw Idastraat 2 te Den Haag, van 17.00 tot 19.00 uur (zaal open om 16.00 uur).

Wij nodigen u graag uit voor dit Milieucafé.

Met vriendelijke groeten
Stichting Natuur en Milieu

Marijke M.A. Brunt


---- --