Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 april 2004


Apeldoorn - Fietssturen tegen elkaar

Een 12 jarig meisje uit Apeldoorn raakte woensdagmiddag rond 14.35 licht gewond. Zij fietste samen met een 13 jarige jongen uit Apeldoorn op de Laan van Zevenhuizen. Op een gegeven moment raken de sturen van de fietsen elkaar en het meisje komt te vallen. Zij had verwondingen aan haar knie en een gekneusde pols.


Wenum Wiesel - Fietser gewond


Bij een aanrijding op de Oude Zwolseweg raakte woensdag omstreeks 17.25 uur een 44 jarige fietser uit Vaassen gewond. Op de kruising Zwolseweg / Oude Zwolseweg verleende de fietser geen voorrang aan een 21 jarige automobilist uit Wenum Wiesel. De man uit Vaassen werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Drankrijders


Een 49 jarige automobilist uit Apeldoorn blies woensdagavond rond 22.00 uur bij controle op de Amersfoortseweg 0,7 prom. Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Een 54 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij controle op de Schimmelpenninckstraat alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 0,6 prom. De man kreeg een boete opgelegd.


Apeldoorn - Drankrijder wil wisselen


Agenten wilden vannacht rond 02.20 uur een auto met daarin drie personen controleren die op het Schubertplein reed. Om de inzittende te controleren werd de dienstauto gekeerd. Op de Berhard Zweerslaan stopte de auto en zagen de agenten dat men van bestuurder wilden wisselen. Hierop moest de bestuurder, een 29 jarige inwoner uit Apeldoorn, blazen.
Deze bleek teveel gedronken te hebben. De man blies op het politiebureau 1,0 prom. Ook verklaarde hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Werd woensdagmorgen gecontroleerd op de Gildelaan. Van de 823 gecontroleerde auto's reder 32 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.
Op de Europaweg werd woensdagmiddag gecontroleerd. Hier reden 32 van de 1399 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --