Gemeente Ede

nummer 79 / Ede, 8 april 2004

Bestemmingsplanwijzing voor SERO-terrein in Otterlo

Het College van Burgemeester en Wethouders gaat voor het SERO-terrein in Otterlo een herziening van het bestemmingsplan in procedure brengen. Op dit moment staat er een gymlokaal, maar dit gebouw wordt gesloopt na de bouw van een nieuwe binnensportaccommodatie elders in Otterlo. Op het SERO-terrein wordt een appartementengebouw ontwikkeld.

Het ontwerpbestemmingsplan omgeving Sportlaan-Weversteeg, dat in 2002 in procedure is gebracht, voorziet in de bouw van twee praktijkwoningen op dit bewuste perceel en in de realisering van een sportzaal op sportpark De Dries. Tegen dat ontwerpplan werden onder andere door Otterlos Belang bezwaren ingediend, met het pleidooi om op het vrijkomende SERO-terrein goedkope woningen (voor starters en/of senioren) te bouwen.

Appartementengebouw
In de huidige situatie is nog niet duidelijk waar de nieuwe sportzaal zal verrijzen. De gemeente heeft daarom alvast een bestemmingsplanwijziging gemaakt voor (alleen) het SERO-terrein. Die wijziging voorziet in de bouw van een appartementengebouw, met daarin twee schoollokalen met bijbehorende ruimten voor de Ericaschool. Behalve deze onderwijsvoorziening, is in het gebouw plaats voor 10 à 11 appartementen (oppervlakte ca. 70 m²) voor senioren en/of starters. Gemikt wordt op een vrij op naam prijs van maximaal EUR 150.000,-. In Otterlo is er grote behoefte aan die categorie woningen.

Dubbelbestemming
In het nieuwe bestemmingsplan krijgt het perceel de dubbelbestemming Maatschappelijke doeleinden en/of woondoeleinden. Deze dubbelbestemming maakt het mogelijk dat, op het moment dat de schoollokalen niet meer nodig zijn, deze ruimten zonder verdere procedure worden benut voor een andere maatschappelijke voorziening of woonruimte.

Start bouw en inspraak
Uiteraard kan pas met de bouw worden begonnen, nadat het gymlokaal is gesloopt en de nieuwe sportzaal in gebruik is genomen. Het voorontwerpplan ligt vanaf 15 april vier weken ter inzage in het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, Stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Na de inspraakperiode zal de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

---