Politie Zaanstreek-waterland


17:00 07-APR-04
LOC: AMSTERDAM, NIEUWE LEEUWARDERWEG

Twee mannen aangehouden voor een autokraak

Een 37-jarige man en zijn 36-jarige broer, beiden uit Ilpendam, werden door de politie in de bus naar Amsterdam aangehouden op verdenking van een autokraak. Een 20-jarige man uit Ilpendam waarschuwde de politie, nadat beide verdachten hem de autoradio te koop aanboden, die enige dagen daarvoor in Ilpendam uit de auto van zijn moeder was gestolen. De mannen werden ingesloten en in verzekering gesteld. Er wordt onderzocht of de verdachten betrokken zijn bij een aantal autokraken en diefstallen, die de laatste tijd in Ilpendam en omgeving zijn gepleegd.

17:51 07-APR-04
LOC: WATERGANG, JAAGWEG

Bromfietsers botsen frontaal

Door nog onbekende oorzaak botsten twee bromfietsers op een brug frontaal op elkaar. Dat gebeurde op de Jaagweg in Watergang, nabij Het Schouw. Beide bestuurders, een 48-jarige man uit Purmerend en een 16-jarig meisje uit Monnickendam, werden met onbekend letsel naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Er kwamen drie ambulances ter plaatse alsmede de traumahelikopter. Later werd bekend, dat beide slachtoffers niet levensgevaarlijk zijn gewond en opgenomen worden in het Waterland ziekenhuis in Purmerend.

09:23 08-APR-04
LOC: ZAANDAM, VREDEWEG

Man steekt ex-baas in bovenbeen

Een 29-jarige man uit Amsterdam werd door de politie aangehouden op verdenking van het steken met een mes van zijn ex-baas. Een in zijn gezelschap verkerende 46-jarige man werd ook aangehouden. Zijn eventuele betrokkenheid bij de steekpartij wordt onderzocht. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Amsterdam, werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de steekwond werd gehecht. Er waren geen vitale delen geraakt en na behandeling kon de man weer naar huis.
De Amsterdammer was bij zijn ex-baas op bezoek gegaan om geld te lenen. Toen hij dat niet kreeg stak hij zijn slachtoffer in zijn been en ging er vandoor. Aan de hand van het signalement trof de politie de verdachte aan in een bushokje aan de Wibautstraat. De andere aangehouden man was toen in zijn gezelschap. Tijdens een kort verhoor bekende de Amsterdammer de steekpartij. Hij zal morgen voor de officier van justitie worden geleid.

10:24 08-APR-04
LOC: ZAANDAM, M L KINGWEG

Valse bommelding

Bij de politie werd gemeld, dat zich in de lift van een flatgebouw een verdacht pakketje bevond. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door de huismeester van de flat. Ook hij was gewaarschuwd en zag, dat er op het pakketje met een kinderlijk handschrift "bommelding" stond geschreven. Daarom nam hij de melding niet serieus en heeft het pakketje geopend. Daarin bevonden zich slechts diverse onderdelen van houten speelgoed. De politie heeft het pakketje in beslaggenomen en stelt een onderzoek in naar de dader.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-080404


23:20 07-APR-40
LINNAEUSSTRAAT, ZAANDAM

Drankrijder neemt de benen

Op de Zuidervaart in Zaandam werd woensdagavond een 40-jarige Zaandammer aangehouden. Een blaastest op straat gaf aan dat de automobilist vermoedelijk teveel drank op had. Toen de agent de bestuurder mededeelde dat hij werd aangehouden, zette deze het op een lopen. Even leek het erop dat de verdachte wist te ontkomen. Collega's, die te hulp waren geroepen, kwamen de man echter al weer snel op het spoor. In de buurt van de Zuidervaart zagen agenten de man uit de struiken komen en deden hem de handboeien om. Eenmaal op het politiebureau verklaarde de man dat hij er vandoor was gegaan omdat hij bang was dat hij een proces-verbaal zou krijgen omdat hij alcohol had gedronken. De man was al twee keer eerder voor het rijden onder invloed aangehouden. Begin dit jaar had hij nog een boete van ruim vijfhonderd euro moeten betalen. Uiteindelijk bleek dat de man de alcohollimiet dit keer niet had overschreden.
Op dezelfde avond werd nog een bestuurder aangehouden. Een 44-jarige vrouw uit Zaandam reed onder invloed op de Albert Heijnweg in haar woonplaats. De automobiliste had bijna twee keer zoveel drank op (375 ug/l) als is toegestaan. Zij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.
Er werden ruim 300 voertuigen gecontroleerd.

06/07-APR-04
GEHELE REGIO

Onopvallende surveillance

Woensdag en donderdag werd in de hele regio een verkeerssurveillance gehouden met behulp van een onopvallende videoauto. In totaal acht auto's werden aan de kant gezet. Vijf bestuurders kregen een boete van 140 euro omdat zij met de telefoon aan het oor op de (snel)weg werden aangetroffen. De overige drie boetes betroffen het overschrijden van de snelheid en een ondeugdelijke bevestiging van de verlichting van een aanhangwagen.

08:45-11:45 07-APR-04
PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Gordelcontrole

Op de gedempte Singelgracht in Purmerend en de Middenweg in de Middenbeemster werd dinsdagochtend gecontroleerd op het dragen van de gordel. In totaal acht mensen hadden de veiligheidsgordel niet om.

15:00-16:00 06-APR-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

ZAANDAM, KOOG AAN DE ZAAN EN WESTZAAN


Gordelcontrole

Op de Heijermansstraat in Zaandam werd dinsdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Tien bestuurders/passagiers werden aan de kant gezet en kregen een boete van E 45 . Eén bestuurder die eerst gehoor gaf aan het stopteken, bedacht zich ineens en ging er met hoge snelheid vandoor. De man werd alsnog staande gehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het apk-keuringbewijs van de auto al anderhalf jaar was verlopen.
Tussen zes en negen uur gisterenavond werden op verschillende locaties in Zaandam, Koog aan de Zaan en Westzaan gordelcontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 58 bekeuringen à E 45 uitgedeeld. Ook kregen vier bestuurders een bekeuring van E 140 voor het niet handsfree bellen in de auto.

22:00-04:00 06/07-APR-04
KOOG AAN DE ZAAN

Nul drankrijders

In de nacht van dinsdag op woensdag werden bestuurders in Koog aan de Zaan en Zaandam op het rijden onder invloed gecontroleerd. In totaal werden 36 blaastesten afgenomen. Niemand had teveel gedronken.

08:00-11:35 06-APR-04
DEN ILP

Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 83 km per uur. In totaal zes procent van de bestuurders reed harder dan de toegestane 50 km per uur.

---


Noot voor de redacties /