ADO Den Haag

PERSMEDEDELING
Den Haag, donderdag 8 april 2004

T.a.v. de sportredactie

Calamiteitenoefening in het Zuiderparkstadion

Woensdagavond jl. vond er een calamiteitenoefening plaats in het Zuiderparkstadion. Dit is een jaarlijks terugkomende oefening waarbij verschillende partners rampscenario's oefenen ter verbetering van de algemene veiligheid in het stadion en de samenwerking tussen de hulpverlenende diensten.

Een dergelijke oefening is noodzakelijk om bij een eventuele calamiteit snel en efficiënt op te kunnen treden en hulp te bieden. Ook worden op deze manier jaarlijks de veiligheidsprocedures opnieuw tegen het licht gehouden om indien nodig aangescherpt te worden.

De partners die deelgenomen hebben aan deze oefening zijn Stewardorganisatie ADO Den Haag, GHOR, Brandweer Den Haag en Politie Haaglanden. Scenario's die onder andere geoefend werden waren een ontruiming van het stadion naar aanleiding van een brand en een ruzie tussen twee supportersgroepen. Ongeveer 200 vrijwilligers hadden zich aangemeld om de rol van supporter op zich te nemen. Deze vrijwilligers waren afkomstig van de opleiding Veiligheid van het Mondriaan College en van de Stichting Welzijn Escamp.

Tijdens de oefening werd aan 22 kinderen van de ADO Kids Club de mogelijkheid geboden om op het hoofdveld van hun favoriete club te voetballen.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze persmededeling kunt u contact opnemen met: Steven de Haseth
ADO Den Haag
Afdeling marketing & communicatie
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 536 77 502
E: pers@adodenhaag.nl
I: