FELUA-GROEP

Kwaliteitskeurmerk reïntegratie voor Felua-groep

Felua-groep mag vanaf vandaag het Borea Keurmerk Reïntegratie voeren. De officiële uitreiking zal 15 juni 2004 plaatsvinden tijdens een Borea ledenvergadering. Het verwerven van dit keurmerk is een bevestiging van het feit dat Felua-groep, naast uitvoerder van de Wet sociale werkvoorziening, een erkend reïntegratiebedrijf is voor mensen met een (grote en/of tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt. Met het behalen van dit keurmerk komt de ondertitel Werk en Integratie van Felua-groep nu nog meer tot zijn recht.

Aan de toekenning van het Borea kwaliteitskeurmerk is een strenge keuring vooraf gegaan, welke is gebaseerd op 13 prestatie-indicatoren, zoals: kwalificaties personeel, doorlooptijd reïntegratieplannen, duurzaamheid van plaatsingen, opleidingsbeleid en tevredenheid bij cliënten, opdrachtgevers en werkgevers. Ook na het verkrijgen van het keurmerk blijft de TÜV controles uitvoeren, waardoor het resultaat niet slechts een momentopname is.

Onderscheid
Als uitvoerder van de Wet sociale werkvoorziening voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde heeft Felua-groep expertise opgebouwd. Wat Felua-groep onderscheidt van andere reïntegratiebedrijven is dat zij beschikt over eigen erkende leer/werkplekken op diverse niveaus en binnen vele branches. Sinds enkele jaren voert Felua-groep voor mensen met een zeer verschillende opleidingsachtergrond ook volledige (re)integratietrajecten uit. Zij doet dat o.a. in opdracht van werkgevers die streven naar duurzame reïntegratie van hun werknemers in kader van bijvoorbeeld Wet Verbetering Poortwachter en/of Wet Rea, in opdracht voor gemeenten voor (niet) uitkeringsgerechtigde werkzoekenden, maar ook in opdracht van collega-reïntegratiebedrijven die een beroep doen op de expertise van Felua-groep. Met dit begeerde keurmerk wil Felua-groep benadrukken dat zij haar opdrachtgevers een dienstverlening op niveau garandeert.

Reïntegratiebranche
Borea is in 2000 opgericht door een aantal directeuren van reïntegratiebedrijven. Zij onderkenden met de privatisering van de reïntegratiemarkt de noodzaak van een sterke brancheorganisatie. Inmiddels vertegenwoordigen de ongeveer 130 leden van Borea ruim driekwart van de omzet in de branche. Hiermee is Borea uitgegroeid tot dé brancheorganisatie van reïntegratiebedrijven. Borea heeft in 2002 een kwaliteitskeurmerk voor de branche geïntroduceerd. Met dit keurmerk beoogt de branche een kwaliteitsstandaard voor de dienstverlening te bieden. Borea leden zijn verplicht het keurmerk te behalen, maar ook niet leden kunnen het keurmerk verwerven. Felua-groep is het 52e reïntegratiebedrijf met het kwaliteitskeurmerk.