Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 8 april 2004[pic]donderdag 8 april 2004   
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Nijmegenaar valt op Waalbrug van fiets en valt Waal in

Woensdagavond rond 23.00 uur werd aan de politie gemeld dat op de vluchthaven aan de Waalkade een man op een woonboot was geklommen die tegen de bewoners zei van de Waalburg gevallen te zijn. Hij was ernstig onderkoeld. Omstreeks 22.12 uur was door het KLPD in Driebergen aan de brandweer in Nijmegen gemeld dat zij een man hen had gebeld met de mededeling dat er een persoon van de Waalbrug afgesprongen was. Na die mededeling was de verbinding verbroken. De politie ging naar de Vluchthaven en trof daar een 19-jarige inwoner van Lent. Hij werd eerst per ambulance overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis en nadat hij daar enigszins op verhaal gekomen was vertelde hij dat hij per fiets vanuit Nijmegen, na het drinken van een paar pilsjes, rond 21.30 uur vertrokken was. Op de Waalburg was zijn GSM-telefoon gegaan. Hij pakte die telefoon en remde wat af, maar had daarbij niet in de gaten dat hij de voorrem aantrok. Daardoor viel hij met dezelfde snelheid over het hekwerk aan de zijkant van de Waalburg. De man vertelde dat hij zich had weten vast te grijpen aan de reling maar dat hij dat niet had kunnen volhouden. Hij had losgelaten en was in de Waal gevallen. In de Waal zou hij tussen twee boten doorgezwommen zijn en in het water nog met zijn GSM "112" gebeld te hebben. Hij had het KLPD in Driebergen aan de lijn gekregen en vroeg hen de brandweer Nijmegen te bellen omdat hij van de brug gevallen zou zijn. Daarna viel de verbinding uit. De man zag kans zwemmend de kant te bereiken. De politie heeft naar aanleiding van de verklaring van de man een onderzoek ingesteld, maar geen fiets op de Waalbrug gevonden.


Voor meer informatie over dit bericht: Piet Versteegt, 06 53715565


Diefstal uit woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Weezenhof 37e straat. Hierbij zijn persoonliojke documenten gestolen en een handtas. De eigenaresse deed aangifte.

Aanhouding voor diefstal auto
De politie heeft woensdagmiddag op de Van Boetbergweg een 35-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht eerder op de dag in Arnhem een grijze Opel Kadett te hebben gestolen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

District Tweestromenland
Wijchen - hennepkwekerijen ontmanteld

Bij een actie van de Wijchense politie zijn vanmorgen in acht woningen aan de Ravensteinseweg hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden in de acht woningen ongeveer 1000 hennepplanten aangetroffen. Bij de actie werden 7 verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn bewoners van de betreffende panden. De verdachten zijn op het politiebureau in Wijchen verhoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Alle aangetroffen planten en de gebruikte groeiapparatuur zijn inbeslaggenomen en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd.
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Ben van Ingen Schenau, gsm 06 51592422


District De Waarden

Brand in garagebedrijf

In een bedrijf aan de Westroijensestraat is woensdagavond rond half 12 brand uitgebroken. Vermoedelijk is de brand in een auto ontstaan. De juiste toedracht wordt nog onderzocht.


Tuil-brand in caravan

Woensdagavond is brand uitgebroken in een caravan aan de Haarstraat. De caravan brandde volledig uit. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.


Opheusden- Diefstal uit woning

Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Paralelweg. Hierbij werden bankpasjes gestolen en persoonlijke documenten. De 48-jarige eigenaar deed aangifte.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op donderdag 8 april

Plaats       Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                             tuigel    gemete
                                      snelhein    bekeun     
                                      d           rd   snelhe
                                                       id    
Wijchen      Randweg      5.30-9.30 u 50     469  66   ?     
             Noord                                           
Beek         Nieuwe       5.30-9.00   80     3200 93   127   
             Rijksweg     uur                                
Opheusden    Tielsestraat 10.00-12.00 60     826  44   85    
                          uur                                
Buurmalsen   Rijksstraatwe8.00-10.30  80     1830 28   111   
             g                                               
                                                             
---- --

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39