Politie Drenthe

donderdagmiddag 08-04-04

Assen 08-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie onderzoekt oplichterspraktijken
MEPPEL - De politie in Meppel is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke oplichterspraktijken van een aantal inwoners van Meppel. Inmiddels zijn twee 24 jr. verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De mannen worden verdacht van het huren of kopen van goederen bij bedrijven in en rond Meppel en Hoogeveen. De meegenomen goederen zijn daarna niet teruggebracht en ook niet betaald. Het onderzoek zal moeten uitwijzen waar de goederen zijn gebleven. De mannen hadden het voornamelijk voorzien op bouwmaterialen, gereedschappen en autoapparatuur als navigatiesystemen en radioapparatuur.
De politie vermoedt dat de mannen veel meer bedrijven benadeeld hebben dan dat nu bekend is. Bedrijven in het genoemde gebied die handelen in dit soort goederen en die vermoeden dat ze het slachtoffer zijn geworden van deze mannen uit Meppel worden verzocht contact op te nemen met de politie in Meppel. Dit kan via 0900-8844.

Hagel oorzaak glijpartijen
HAVELTE - Rond halftwee donderdagmiddag kreeg de politie diverse meldingen van glijpartijen op de A32. De weg was over enkele honderden meters bedekt met een laag hagel. Door deze hagelbui schoven diverse automobilisten van de weg, in totaal ging het om zon 7 à 8 autos. Er was slechts een enkele aanrijding tussen autos onderling, in de meeste gevallen ging het om een eenzijdige schuifpartijen. Zo gleed een 45-jarige vrouw uit Meppel met haar auto net over de rand van een sloot, een bergingsbedrijf heeft de auto weer op de kant getrokken, de vrouw kon haar weg gewoon vervolgen.

Assistentie bij ongeval
WIJSTER Donderdagmiddag tegen 13.00 uur gebeurde er nog een ongeval. Nu op de Vamweg. Een 20-jarige vrouw uit Nieuweroord week iets uit voor een tegenligger en kwam hierbij in de berm. In plaats van de weg op te rijden reed zij rechtdoor de sloot in. Omdat de vrouw last had van haar nek, is zij overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Politie bedankt redders
ZUIDLAREN De politie bedankt drie getuigen die woensdag alert reageerden toen een auto van de Hunzeweg de vaart in reed. De 60-jarige bestuurder uit Annen werd door de omstanders samen met de politie uit zijn auto bevrijd, daarna werd hij op de wal gereanimeerd. In kritieke toestand werd de man naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht. Later op de middag kwam de melding dat de man op de intensive care was opgenomen. Met name drie personen hebben levensreddende hulp verleend: een 25-jarige man uit Hoogeveen, en 40-jarige vrouw uit De Groeve gingen te water en een vrouw uit Scheemda hielp bij de reanimatie.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Bert Peters 0592-361294 of 06-53238059 zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 17.00 uur overnemen. info@politie-drenthe.nl