WINES OF SOUTH AFRICA

Rotterdam, 8 april 2004

Ambassadeur Zuid-Afrika overhandigt fles Eerste Pluk 2004 aan Gordon

Ter gelegenheid van de aankomst van de eerste wijnen van de oogst van 2004 uit het populaire wijnland Zuid-Afrika, heeft de Ambassadeur van Zuid-Afrika Hare Excellentie Priscilla Jana een fles Eerste Pluk 2004 uit Zuid-Afrika overhandigd aan Gordon.
Deze presentatie vond vandaag plaats tijdens een rondvaart op cruise schip MS. Erasmus in Rotterdam, georganiseerd door het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn.

Eerste Pluk 2004
In de afgelopen maanden zijn in Zuid-Afrika de druiven geplukt waar de wijnen van 2004 van worden gemaakt. De primeurwijn Eerste Pluk is het resultaat van de eerste druiven van de nieuwe oogst. Deze unieke wijn uit Zuid-Afrika heeft door z'n vroege pluk een fruitig en lentefris karakter. Voor ons Nederlanders is het natuurlijk heel speciaal om in het voorjaar al wijnen met het jaartal 2004 op het etiket te kunnen drinken.

Zuid-Afrikaanse wijn in Nederland
Zuid-Afrikaanse wijnen zijn momenteel erg trendy in Nederland. Uit onlangs gepresenteerde jaarcijfers van 2003 blijkt dat het marktaandeel van Zuid-Afrikaanse wijn in de supermarkt gestegen is naar 15,6%. In 1995 was dit aandeel slechts 2,2%.