Politie Limburg-Zuid

Meerdere hennepkwekerijen aangetroffen

Sittard-Geleen-Born 08-04-2004 - Bij een controle op donderdagmorgen 08 april 2004 in een pand aan de Rijksweg Zuid in Geleen, vond de politie in een slaapkamer een hennepkwekerij met totaal ruim 165 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (lampen, transformatoren, etc.) in beslag genomen. In een andere ruimte vond de politie eveneens een hennepkwekerij / inrichting waar vermoedelijk al was geoogst (lege plantenbakken). Ook deze hennepkweekinrichting (lampen, transformatoren, kweekbakken etc.) werd in beslag genomen.

Verder kreeg de politie aanwijzingen dat in het pand met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, waarop Essent werd ingeschakeld (heeft stroomvoorziening afgesloten).

Verder vond de politie bij controle in twee andere panden aan de Rijksweg Zuid, eveneens hennepkwekerijen. In een pand werden hennepkwekerijen aangetroffen met totaal ongeveer 900 hennepplanten en in het derde / andere pand werd ook nog een hennepkwekerij aangetroffen met enkele honderden hennepplanten (juiste aantal nog niet bekend).

Alle hennepkwekerijen (hennepplanten, lampen, transformatoren etc) werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze identiteit van de hennepkwekers.