Gemeente Utrecht

Kunstonderwijs Vleuten De Meern blijft op peil

In Vleuten en De Meern blijft goed en betaalbaar kunstonderwijs bestaan. Dat is mogelijk geworden door afspraken met het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) en het kunstencentrum Nieuw Vaart in Vleuten en De Meern. Deze afspraken bieden het hoofd aan de bezuinigingen waartoe de gemeenteraad besloot. Bij de bezuinigingsmaatregel heeft het college de keus gemaakt om niet te bezuinigen op de onderwijsmarkt, maar wel te stoppen met het subsidiëren van de vrije cursusmarkt. Deze keus treft met name Nieuwe Vaart, omdat Nieuwe Vaart geen cursussen aan scholen verzorgd. Met Nieuwe Vaart en UCK zijn afspraken gemaakt over het behoud van het cursusaanbod in Vleuten en De Meern.

Na het raadsbesluit over deze ombuiging bij de behandeling van de begroting voor 2004 is onderzocht hoe de maatregel kon worden uitgevoerd. In overleg hebben Nieuwe Vaart en UCK besloten dat Nieuwe Vaart zijn activiteiten in Vleuten en De Meern beëindigt en dat UCK een plan maakt voor behoud van het cursusaanbod in deze plaatsen. Het UCK zal naar verwachting nieuw personeel nodig hebben om dit aanbod te kunnen waarborgen. Afgesproken is dat het UCK nieuwe vacatures zo veel mogelijk zal invullen met het voormalig personeel van Nieuwe Vaart.

Voor de inwoners van Vleuten en De Meern blijft op deze manier een kwalitatief goed en betaalbaar aanbod van kunstonderwijs behouden.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Hans Scholten, 030 - 286 10 15.

Utrecht, 8 april 2004.