Nederlandse Spoorwegen Persbericht

8 april 2004

In juli en augustus met Thalys rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk

Frankrijkgangers kunnen deze zomer weer rechtstreeks per Thalys naar Zuid-Frankrijk reizen. Van 3 juli t/m 21 augustus vertrekt elke zaterdag vanuit Amsterdam, Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam een directe Thalys naar Valence, Avignon en Marseille. Reistijd: slechts 7,5 uur vanuit Amsterdam en maar 6,5 uur vanaf Rotterdam!

Snelle verbindingen

Na Rotterdam stopt deze speciale Zon-Thalys nog in Antwerpen en Brussel, waarna rechtstreeks wordt doorgereden naar Valence, Avignon en Marseille. Op de Franse stations zijn er busdiensten naar Valence Ville of Avignon Ville en aansluitende treinen naar het Alpengebied en de kustplaatsen van Zuidoost Frankrijk. De reizigers die graag ter plaatse over een auto willen beschikken kunnen terecht bij Avis Autoverhuur, waar Thalys-reizigers een speciale korting krijgen.

Thalys-service

Buiten de voordelen dat Thalys vertrekt vanuit het centrum van de grote Nederlandse steden en dat reiziger slechts 5 minuten voor vertrek aanwezig hoeft te zijn, gaat de Thalys-service aan boord verder: de stoelen zijn comfortabel, er is een barrijtuig dat de hele reis geopend is met een breed assortiment aan warme en koude snacks en drankjes. Bovendien is voor reizigers in Comfort 1 (1e klas) op de heen- en terugreis een lichte maaltijd voorzien.

Ook voor Zon-Thalys is reserveren verplicht. Een retourbiljet Amsterdam-Marseille is er vanaf ¬ 189. Uit Den Haag/Rotterdam vanaf ¬ 179. Kinderen reizen al mee vanaf ¬ 104. Tickets voor Zon-Thalys zijn te boeken vanaf 26 maart 2004.

Informatie en tickets: www.thalys.com of www.nsinternationaal.nl, telefonisch via 0900 9296 ( 0,35 Euro pm), bij NS Internationaal op de grotere stations of via de erkende reisbureaus.