Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grandeur herleeft in circus- en showtheater attractiepark

Slagharen laat entreeprijs ongewijzigd

SLAGHAREN - De tijd lijkt stil te staan bij Attractiepark Slagharen, want de toegangsprijs is dit jaar ongewijzigd. Net als vorig jaar kost een entreekaartje ¤ 17,50. Dat betekent echter niet dat in de wintermaanden investeringen achterwege zijn gebleven. Zo onderging het circus- en showtheater een complete metamorfose en is Attractiepark Slagharen klaar voor het EK-voetbal.

Attractiepark Slagharen breekt opnieuw met de traditie dat de toegangsprijzen van publiekstrekkers jaarlijks stijgen. Een aantal jaren geleden rekende Slagharen als enige attractiepark de komst van een lager BTW-tarief door aan de bezoekers. De toegangsprijs daalde toen zelfs. Dit jaar heeft Attractiepark Slagharen besloten om de nullijn te hanteren. 'Gezinnen met kinderen hebben in deze economische tijden minder te besteden. Zij vormen voor ons een belangrijke doelgroep. Wij willen hen tegemoet komen en laten daarom de toegangsprijs ten opzichte van vorige seizoen ongewijzigd', legt directeur Henric Bemboom uit.

Vernieuwd theater

Ondanks dit besluit heeft Attractiepark Slagharen in de afgelopen maanden wel geïnvesteerd. Zo is het circus- en showtheater uitgebreid en compleet vernieuwd. De entree ademt nu de grandeur uit van beroemde theaters uit het begin van de vorige eeuw. Rode pluche, vergulde spiegels en kroonluchters zorgen voor een nostalgische sfeer. Die wordt verder aangevuld met het gerestaureerde dansorgel van de gebroeders Decap uit Antwerpen. Het dansorgel is uit diverse muziekinstrumenten samengesteld, die samen een compleet orkest vormen. De wonderbaarlijke muzikale klanken komen niet van een tape of uit de computer.

De entree van het circus- en showtheater is een prima mogelijkheid om in de stemming te komen voor een voorstelling. Als het rode fluwelen koord naar het vernieuwde theater opengaat, wordt de voorpret verzilverd door The Shepperds. Deze clowns hebben dit jaar een piste met daaromheen veel meer zitplaatsen tot hun beschikking om hun kunsten te vertonen. Samen met spreekstalmeester Tonny Leerink vermaken zij in weekeinden en vakanties jong en oud in de piste met humor, maar ook met emotie.

Voetbal in Wilde Westen

Welke grotere emotie is er overigens de komende maanden denkbaar dan voetbal? Het Wilde Westen maakt dit jaar ook kennis met deze volkssport. De hoofdstraat van het attractiepark is getransformeerd tot een winkelpromenade uit het Wilde Westen onder de noemer Mainstreet. Ook in deze straat rolt dit jaar de bal. Voetballiefhebbers krijgen de kans om hun schotvaardigheid te tonen en daarmee een prijs te winnen. In Mainstreet bestaat nu ook de mogelijkheid om een bijzonder souvenir mee naar huis te nemen: iedereen kan zijn hand in was laten vereeuwigen.

Een project als Mainstreet staat niet op zichzelf. Ieder jaar worden de aankleding van het park en de settings van de attracties verfraaid en aangepast. Dat is de afgelopen maanden ook op een groot aantal plaatsen in het attractiepark gebeurd. Het park kreeg daardoor een ander gezicht. Ook heeft de decorateur de attracties onder handen genomen en dat vertaalt zich in moderne en frisse kleuren. De geschiedenis van Attractiepark Slagharen is in het park in beeld gebracht door middel van een grote fototentoonstelling, die ook dit jaar opnieuw te bezichtigen is.

Attractiepark Slagharen is dit jaar van vrijdag 26 maart tot en met zondag 31 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur (tijdens het weekend en in de vakanties tot 18.00 uur). Bezoek aan de shows is bij de all-in-entreeprijs inbegrepen.

Slagharen, april 2004

1243f05.gif