Dolfinarium


Dolfinarium Harderwijk vangt gestrande bruinvis op

Datum: 8 april 2004 Auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 8 april 2004 - Op de Maasvlakte bij Rotterdam is afgelopen dinsdagavond 6 april een bruinvis gestrand. Rond 18.15 uur kreeg het Opvangcentrum van het Dolfinarium de melding binnen en rond 21.45 uur werd de bruinvis binnengebracht bij het Research- en Opvangcentrum Fort Heerewich in Dolfinarium Harderwijk.

De bruinvis is een mannetje en is vernoemd naar de vinder; Ramon. Hij heeft geen uiterlijke verwondingen en is ongeveer 1.16 meter lang en is goed doorvoed. Ramon heeft uitdrogingsverschijnselen en wordt daarvoor behandeld. De eerste paar uur heeft Ramon begeleiding gehad tijdens het zwemmen, maar inmiddels zwemt Ramon geheel zelfstandig. De komende periode zal Ramon voor behandeling in Fort Heerewich blijven.

Het Opvangcentrum in Dolfinarium Harderwijk is gespecialiseerd in de opvang en verpleging van gestrande tandwalvissen. De bruinvis is de kleinste soort tandwalvis die in de Noordzee leeft en is nauw verwant aan de dolfijnen. Tandwalvisachtigen die op de Nederlandse kust stranden, meestal bruinvissen, worden in Harderwijk verzorgd tot ze genezen zijn. Daarna worden ze voorbereid op de terugkeer in de natuur.

Openingstijden en entreeprijzen
Dolfinarium Harderwijk is t/m 31 oktober 2004 dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree en kassa's sluiten om 16:00 uur. De toegang bedraagt EUR19,50 p.p. voor bezoekers vanaf 3 jaar (juli en augustus EUR20,50 p.p.). Alle prijzen zijn inclusief gemeentelijke belasting. Kijk voor meer informatie op www.dolfinarium.nl.