Praktijkonderzoek Veehouderij

Overdekte uitloop telt niet mee voor aantal dierplaatsen voor milieuvergunning

Tip 178 van 8 april 2004

De Wet milieubeheer erkent deze uitloop namelijk niet als stalruimte. Volgens de EG-regelgeving voor leghennen (en nu ook het Legkippenbesluit 2003) telt de oppervlakte van de overdekte uitloop mee als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Die gaan vooral over de grootte van de openingen en de tijd dat de uitloop beschikbaar is.

Voor de scharrel- en volièrestallen zijn emissiefactoren vastgesteld zonder een overdekte uitloop. Voor het aantal dieren in de milieuvergunning kan de ruimte in de uitloop dan ook niet worden meegenomen. De belangrijkste reden is de open verbinding tussen deze ruimte en het buitenklimaat.
Totdat er een emissiefactor is vastgesteld voor stallen met een overdekte uitloop, zal de emissiefactor voor `overige huisvestingssystemen niet-batterijhuisvesting' (0,315 kg NH3/dierplaats/jaar) gelden.

U kunt de Tip van de Week per e-mail toegezonden krijgen. Het abonnement hierop is gratis in combinatie met elk ander abonnement. U kunt zich via deze pagina opgeven als abonnee.

Eerste tip Vorige tip Overzicht alle tips


---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 08-04-2004 10:38.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl