Dienstenbond CNV

Overleg met Sligro/Prisma over werk- en pauzetijden 08-04-2004

Afgelopen dinsdag 6 april vond overleg plaats tussen Sligro/Prisma en de vakbonden over de door werkgever voorgestelde wijziging van de werktijden. Wij hebben hierover met u tijdens onze ledenvergadering op 23 maart gesproken. Voorafgaand aan het overleg heeft CNV Dienstenbond nog eens geïnformeerd naar de juridische status van de afspraken zoals wij die vorig jaar in het convenant hebben gemaakt. Het antwoord dat wij kregen, was voor ons voldoende hoopgevend om met vertrouwen het gesprek (en een eventuele juridische procedure) in te gaan.

Overleg
Ook al menen wij dat wij sterk staan als het zou aankomen op een juridische procedure, toch hebben we het overleg ook op 6 april weer gezocht. CNV Dienstenbond is van mening dat overleg uiteindelijk tot een beter resultaat zal leiden dan een juridische procedure. Want een juridische procedure leidt er doorgaans toe dat de verhoudingen voor een langere periode vertroebelen waardoor het moeizamer wordt/is om (andere) problemen op te lossen.

Ook Sligro gaf aan, ondanks het feit dat zij menen eveneens een sterke juridische procedure te hebben, te kiezen voor het overleg.

Probleempunten
Wij hebben tijdens het overleg verslag gedaan van onze bevindingen tijdens de ledenvergadering. We hebben uw argumenten tegen de voorgestelde wijzigingen naar voren gebracht; dus zowel de werkinhoudelijke als die van uw werktijd in combinatie met activiteiten in uw privéleven.

Nog geen resultaat te melden
Wij kunnen u nog geen resultaat melden. Afgesproken is dat Sligro de vakbonden vóór de 16e april zal informeren met haar standpunt. Zodra wij bericht ontvangen, zullen wij u zo snel mogelijk op de hoogte brengen.

Wel hebben wij heel duidelijk gesteld dat, als er geen overeenstemming is vóór 16 april, de huidige werktijden gehandhaafd blijven.

Het wachten is nu echter eerst op de reactie van Sligro/Prisma. Wij zullen uw belangen daarbij steeds scherp in het oog houden, maar dat weet u inmiddels wel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aletta Bulsink. Dat kan telefonisch (055)577 26 40
of per mail (a.bulsink@cnvdibo.nl)