Dienstenbond CNV

Stand harmonisatie Achmea SZ
08-04-2004

De leden van Achmea Sociale Zekerheid hebben in december laten weten niet te kunnen instemmen met het onderhandelingsresultaat over de harmonisatie richting de Achmea CAO. Inmiddels zijn hierover informatiebijeenkomsten gehouden. Hoe nu verder?

Parallel aan de CAO-onderhandelingen over de Achmea CAO hebben in de tweede helft van 2003 onderhandelingen plaatsgevonden over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van Achmea Arbo en Argonaut en integratie van de arbeidsvoorwaarden in de Achmea CAO. Toen er eind november door Achmea een eindbod voor de Achmea CAO op tafel is gelegd, hebben we direct het bereikte onderhandelingsresultaat over de harmonisatie en integratie van de arbeidsvoorwaarden binnen Achmea Sociale Zekerheid aan u voorgelegd. De meerderheid van de leden heeft op dat moment tegen gestemd. Dit zal voor een deel ongetwijfeld zijn gebeurd op inhoudelijke gronden, maar wij konden ons toch niet aan de indruk onttrekken dat het onderhandelingsresultaat door ons en door uw werkgever onvoldoende is toegelicht. Daarmee steken we voor een deel de hand in eigen boezem. Na overleg met uw werkgever hebben we besloten die toelichting alsnog op een uitgebreide manier te gaan geven. Begin maart hebben we dit gezamenlijk met uw werkgever gedaan bij Achmea Arbo en afgelopen week bij Argonaut. Enerzijds is er naar onze mening door deze bijeenkomsten duidelijker geworden wat er precies was afgesproken en waarom en anderzijds hebben wij nog een aantal inhoudelijke kritische opmerkingen van u mogen optekenen.

Hoe nu verder?
Op korte termijn zullen wij Achmea en Achmea Sociale Zekerheid om de tafel gaan zitten om naar aanleiding van de bijeenkomsten te gaan bekijken hoe we nu verder gaan. Het is de intentie van de CNV Dienstenbond om op grond van de opmerkingen gedaan tijdens de bijeenkomsten waar mogelijk het onderhandelingsresultaat te verbeteren en dit vervolgens opnieuw ter beoordeling aan u voor te leggen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen
tel: (055)5772640
of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl