Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 8 april

Alkmaar 08-04-2004 - 16.45 uur

Vijf verslaafden aangehouden na auto-inbraken

Alkmaar, donderdag 8 april 2004.

De afgelopen tien dagen heeft de politie op diverse locaties in Alkmaar vijf autokrakers aangehouden, waarvan één met behulp van een oplettende buurtbewoner. De verdachten komen allemaal uit Alkmaar, zijn verslaafd en in de leeftijd van 27 tot 41 jaar.

Sinds februari was er een stijging van het aantal aangiften auto-inbraken o.a. in het stationsgebied en het oostelijk deel van Alkmaar. De politie heeft sindsdien gericht extra personeel ingezet in de avond- en nachtdienst, waaronder politiebikers. Deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. De eerste verdachte werd op zondag 28 maart aangehouden. De vier anderen in de dagen daarna. Gisteravond om 21.00 uur betrapte een bewoner van de Wageweg een persoon op heterdaad. De verdachte brak in in de auto van de bewoner die voor zijn huis geparkeerd stond. De bewoner aarzelde niet, belde politie, hield de verdachte aan en droeg hem over aan de politie.

Hennepkwekerij ontmanteld

Alkmaar, 8 april 2004.

Vanochtend is bij een pand aan Het Vijvertje in Alkmaar een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn 800 planten in beslag genomen en vernietigd. Ook de bijbehorende apparatuur zoals filters, assimilatielampen en ventilatoren zijn vernietigd, alles in overleg met justitie. Na klachten over stankoverlast is de politie het onderzoek gestart. Bij de inval in het pand was er niemand aanwezig.

Bromfietser zwaar gewond na botsing met fietser

Heerhugowaard, woensdag 7 april 2004.

Omstreeks 16.15 uur vond er op het fietspad naast de Middenweg, nabij de kruising met de Vork, een aanrijding plaats tussen een 19-jarige man uit Heerhugowaard op een fiets en een 58-jarige bromfietser uit diezelfde plaats. De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk. De bromfietser raakte bij de aanrijding zwaar gewond. Hij heeft vijf gebroken ribben waarvan er een zijn long heeft geperforeerd. De man is op de afdeling intensive care opgenomen. De fietser kwam met de schrik vrij.