Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verzenddatum: 8 april 2004

FSR neemt Centrum voor Werkgelegenheidsvraagstukken (CvW) over van Azlan Holdings

Eindhoven - FSR opleidingsgroep heeft het Centrum voor Werkgelegenheidsvraagstukken B.V. volledig overgenomen van moedermaatschappij Azlan Holding BV. Hiermee breidt FSR opleidingsgroep haar opleidingsactiviteiten uit met een nieuwe afdeling.

FSR opleidingsgroep is naast de huidige activiteiten dit jaar gestart met het (om)scholen van werkzoekenden en werkenden die met ontslag worden bedreigd, zodat deze kandidaten opnieuw aan de slag kunnen binnen de arbeidsmarkt. De kandidaten doorlopen een (om)scholingstraject met een unieke combinatie van werken en leren. Hierdoor kan een baangarantie voor de kandidaten worden afgegeven van 100% wanneer deze voldoen aan de gestelde (opleidings)eisen. Er vindt overigens wel een selectie plaats bij de aanvang van de trajecten.

Over het Centrum voor Werkgelegenheidsvraagstukken: Het Centrum voor Werkgelegenheidsvraagstukken (CvW) adviseert al sinds 1993 vraag- en aanbodspartijen op de ICT-arbeidsmarkt, met betrekking tot reïntegratie van werkzoekenden. In opdracht van zowel profit- als non-profitorganisaties voert het CvW diverse kwalificerende werkgelegenheidsprojecten uit. De nadruk van deze projecten ligt op gecertificeerde ICT scholing en begeleiding van de deelnemer naar de juiste werkplek. Alle projecten kunnen in geheel Nederland, worden uitgevoerd. Veel aandacht is er voor de begeleiding van en de rapportage over de deelnemers in de trajecten. Ook is het CvW gespecialiseerd in het vinden van mogelijkheden tot gehele of gedeeltelijke financiering van scholingstrajecten.

Over FSR opleidingsgroep:
FSR opleidingsgroep heeft gecertificeerde docenten in dienst, die jarenlange ervaring hebben in het verzorgen van opleidingen voor IT Beheerders en eindgebruikers. Daarnaast worden de creatieve oplossingen en innovatieve technieken van FSR opleidingsgroep ingezet om leerprocessen van de cursisten te faciliteren Door de inzet van de e-Campus als leeromgeving voor de opleidingen die worden aangeboden, hebben de cursisten de beschikking over een platform waar ze ervaringen kunnen uitwisselen met de docent (via de mailfunctionaliteit), met elkaar (via het Forum) en kunnen ze veelgestelde vragen raadplegen in de FAQ database. Op deze manier kan het effect van de opleidingen worden meegenomen in de dagelijkse praktijk. Tot de afnemers behoren onder andere Politie Amsterdam Amstelland, Fontys Hogescholen, United Services Group en het Centrum voor Werk en Inkomen.

Duidelijke meerwaarde:
Door de innovatieve opleidingstools en methodieken van FSR toe te passen op de (om)scholingstrajecten van het CvW en door het portfolio van het CvW uit te breiden met het aanbod van FSR kunnen unieke omscholingstrajecten worden aangeboden met baangaranties. Het zijn totaal nieuwe vormen van scholingstrajecten waarbinnen opgeleid wordt tot diverse functies, zoals secretaresses, web-developers, mutimedia specialisten, helpdeskmedewerkers, systeem- en netwerkbeheerders, leidinggevenden, sales- en marketing medewerkers en technici op MBO- en HBO nivo.

Over Azlan:
Azlan Group Ltd. is een dochteronderneming van Tech Data Corporation en biedt diensten en totaaloplossingen op het gebied van netwerkproducten, netwerktrainingen en netwerkservices. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Wokingham in UK. Verder heeft het bedrijf vestigingen in 15 Europese landen. Bij Azlan Group Ltd. werken 1100 mensen. Meer informatie over Azlan Group vindt u op http://www.azlan.com/.

Azlan Holdings is een onderdeel van Azlan Group Ltd. dat een onderdeel is van Tech Data Corporation, en biedt diensten en totaaloplossingen op het gebied van netwerkproducten, netwerktrainingen en netwerkservices. De specialisaties liggen op het gebied van Enterprise Data, Security, Wireless , Voice over IP en POS oplossingen. Het Nederlandse hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Zoetermeer. Azlan Holdings bestaat uit de volgende werkmaatschappijen : Azlan Network Distribution, Azlan Network Training, Azlan Network Services en Akam Electronics. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Azlan Nederland telt momenteel ruim 130 medewerkers. Door het onderbrengen van de activiteiten van CvW bij FSR opleidingsgroep richt Azlan zich meer op haar kern activiteiten.