Gemeente Dordrecht


45 nieuwe ondergrondse glascontainers in Dordrecht

Dordrecht is een mooie stad om schoon te houden. Het scheiden van afval is één van de gemeentelijke doelstellingen. Om het afval nog beter te scheiden plaatst de gemeente 45 extra nieuwe glascontainers in de stad.

Uit het SGB onderzoek afvalscheiding uit maart 2003 is gebleken dat veel bewoners behoefte hebben aan meer glasbakken. Momenteel wordt 60 % van het glas gescheiden. Veel glas verdwijnt dus nog in het restafval. Met meer glascontainers wil de gemeente glasinzameling verbeteren. Bovendien wil de gemeente, in navolging van de binnenstad, verder met ondergrondse containers. Deze zien er beter uit, maken minder lawaai en geven minder rommel op straat

Planning
De locaties voor de glascontainers worden in april geïnventariseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met o.a. de ligging van de kabels en de afstand tot de huizen. Vervolgens stelt de gemeente in mei een locatieplan voor de hele stad op. Het locatieplan wordt dan gepubliceerd. De bewoners hebben dan nog vier weken de tijd te reageren op de plannen. In het laatste kwartaal van dit jaar start de gemeente met het plaatsen van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers.