Cordaid


8 april 2004

Cordaid steunt Vereniging AfrikaNetwerk in haar activiteiten met een bijdrage van 50.000 euro

Cordaid hoofdsponsor activiteiten Vereniging AfrikaNetwerk

Afgelopen week heeft Cordaid besloten om de activiteiten van de Vereniging AfrikaNetwerk te ondersteunen met een financiële bijdrage van 50.000 euro. Het subsidiebedrag zal worden verdeeld tussen de verdere professionalisering van de Vereniging AfrikaNetwerk, de conferentie op vrijdag 6 augustus 2004 en het jaarlijkse terugkerende African Festival Delft op vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus 2004.

Cordaid is één van de grootste internationale
ontwikkelingsorganisaties. Samen met meer dan 1.000 lokale organisaties werkt Cordaid aan duurzame armoedebestrijding in ruim veertig landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden- Oosten en Midden- en Oost-Europa, en in Nederland. Cordaid is in 1999 ontstaan door een fusie van de katholieke ontwikkelingsorganisaties Memisa, Mensen in Nood en Bilance (Vastenactie en Cebemo). Geïnspireerd door het katholieke sociale denken vinden we dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, ongeacht inkomen, leeftijd, sekse, geaardheid, afkomst, geloof of politieke overtuiging. Daarnaast geloven we in de eigen kracht van mensen: wat de lokale bevolking zelf kan doen, moet Cordaid niet voor hen willen doen.

Jaarlijks besteedt Cordaid zon 150 miljoen euro aan projecten in ontwikkelingslanden. Dit geld komt van de Nederlandse overheid, de Europese Unie en 450.000 particuliere donateurs in Nederland die via Memisa, Mensen in Nood en Vastenactie ons werk steunen. Onze grote achterban versterkt ons in de strijd tegen armoede en onrecht.

De Vereniging AfrikaNetwerk met haar ruim twintig aangesloten verenigingen en organisaties heeft vier uitgangspunten die de aandacht verdienen. Het bestuur van de vereniging is dan ook zeer blij met de steun van Cordaid. Door deze bijdrage is de vereniging in staat om verder te werken aan de realisatie van onderstaande doelstellingen.


· Het ondersteunen van deelnemende organisaties bij de ontwikkeling en realisatie van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in Afrika.


· Het ontwikkelen, vastleggen en toegankelijk maken van kennis en expertise middels communicatiemiddelen, trainingen en activiteiten.


· Het organiseren van sociale - en culturele activiteiten teneinde positieve beeldvorming over Afrika te promoten. Deze culturele activiteiten zullen plaatsvinden tijdens het African Festival Delft op vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus 2004 in het DHC Stadion te Delft.


· Het zichtbaar maken van Afrikaanse expertise in Nederland.

Het door Cordaid genomen besluit zal zeer zeker in positieve zin bijdragen tot een verdere ontwikkeling van de activiteiten van de Vereniging AfrikaNetwerk.

Voor meer informatie kunt u bellen met de voorzitter van de Vereniging Afrika Netwerk:

Dhr.Guled A.Yusuf tel: 06 2240 6856

of namens de Stuurgroep Conferentie en Festival begeleiding:

George Duncan tel: 06 5376 1644

of namens Cordaid:

Mariska Smolders tel: 070 3136 334 / 06 5342 8003

Projectbureau Vereniging AfrikaNetwerk, Pr.Bernhardstraat 57, 2202 LG Noordwijk, tel. 071 3618 636, fax. 071 3620 631