Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 8 april

Den Helder 08-04-2004 - 16.45 uur

Schennispleger aangehouden

Barsingerhorn, donderdag 8 april 2004.

De politie heeft vorige week donderdag een 39-jarige man uit de gemeente Wieringermeer aangehouden nadat hij een passerend meisje, staand naast zijn werkbusje, een namaakpenis had laten zien en deed alsof hij masturbeerde. Het meisje was al eerder met deze man geconfronteerd en schakelde haar vader in. De vader ging achter de verdachte aan. Toen hij doorhad dat hij gevolgd werd zette de potloodventer zijn busje aan de kant. De vader belde de politie. Een agent die in de buurt al aan het posten was op de verdachte was snel ter plaatse en nam hem over. De verdachte heeft bekend dat hij vanaf vorig jaar zomer in de omgeving van Barsingerhorn diverse meisjes heeft geshockeerd door de kunstpenis te laten zien. Hij deed dat bij voorkeur buiten de bebouwde kom bij meisjes van de middelbare school die op weg waren naar huis. Er konden in totaal 10 aangiftes op deze verdachte worden teruggebracht. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens openbare schennis.

Serie auto inbraken in Winkel en in t Veld

Winkel, woensdag 7 april 2004.

In de nacht van dinsdag 6 april op woensdag 7 april zijn er een aantal auto inbraken gepleegd in Winkel en in t Veld.

Het gaat om 4 autos in Winkel en 2 autos in t Veld. In alle gevallen zijn de sloten geforceerd en opengebroken. De buit was onder andere tweemaal een navigatiesysteem, drie autoradios, een zonnebril en kleding. Vanuit de politie is extra capaciteit vrijgemaakt voor gericht toezicht. De oplettendheid van burgers is voor een eventuele oplossing in deze zaak van groot belang. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie Wieringerwerf: 0900-8844 (lokaal tarief)

Aanrijding met letsel op N99

Hippolytushoef, donderdag 8 april 2004.

Omstreeks 11.00 uur is op de N99 een aanrijding ontstaan tussen twee personenautos. De aanrijding vond plaats toen een van beide autos op de N99 af wilde slaan richting Hippolytushoef en geen voorrang verleende aan de andere auto. Deze kwam de bestuurder tegemoet vanuit de richting Den Helder..

De bijrijdster uit het aangereden voertuig werd met een verbrijzelde vinger en diverse gekneusde botten overgebracht naar het Geminiziekenhuis. De beide bestuurders van de voertuigen kwamen met de schrik vrij. De leeftijden en woonplaatsen van de betrokkenen zijn op dit moment nog niet bekend.

Inbraak woning

Schagen, woensdag 7 april 2004.

In de avonduren is er ingebroken in een woning aan de Stationsstraat..De bewoner was slechts een uur van huis maar trof bij thuiskomst een vernield voordeurruitje aan. Uit de woning bleken er onder andere een videorecorder, dvd-speler en laptop te zijn verdwenen.

Getuigen gezocht inbraak

Barsingerhorn, dinsdag 6 april 2004.

Bij een bedrijf aan de Heerenweg is in de avonduren een inbraak gepleegd. Hierbij zijn twee computers, waaronder een laptop, en een digitale fotocamera weggenomen.

Getuigen die tussen 21.00 uur en 00.00 uur op dinsdagavond 6 april 2004 opmerkelijke zaken hebben waargenomen rondom de Heerenweg te Barsingerhorn worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met politie Schagen: 0900-8844 (lokaal tarief).

Gloednieuwe auto gestolen bij inbraak

Winkel, 7 april 2004.

In de nacht van 7 op 8 april 2004 is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Zandwilg te Winkel. De roldeur van het bedrijf was opengebroken en de dader(s) hadden het gemunt op de vervoersmiddelen. Een gloednieuwe groene Citroen Jumper met het kenteken 23-BL-ZL werd ontvreemd. De auto was slechts een paar dagen oud en nog niet voorzien van belettering of bedrijfsnamen. Daarnaast werden 3 motoren weggenomen. Een rood-witte Honda CR80, een groene Kawasaki en een gele Triumph 595. De Triumph was voorzien van het kenteken MY-62-DN en is te herkennen aan 2 adelaars op de kuip. De ander motoren waren nog niet voorzien van een kenteken.

Verder werden weggenomen een helm en motorkleding .

Extra politietoezicht in duingebied

Den Helder, donderdag 8 april 2004

De komende maand gaat de politie, in samenwerking met de medewerkers van de stichting Noord-Hollands Landschapsbeheer, extra toezicht uitoefenen in het Helderse duingebied dat loopt van Julianadorp tot de Grafelijkheidsduinen.

Het gaat hier om een project met extra toezicht dat zal duren van 12 april tot en met 7 mei 2004. In deze periode broeden de vogels in het gebied. Het project heeft tot doel om de overlast van de mens in de natuur terug te dringen. Na de broedperiode zal de politie regulier toezicht blijven uitoefenen.

Natuurmonument

De Duinen Noordkop zijn in de Natuurbeschermingswet aangewezen als natuurmonument. Dit houdt in dat ze natuurwetenschappelijke betekenis hebben. Om die betekenis te benadrukken heeft de politie in samenwerking met natuurbeschermende instanties, al eerder acties in het gebied gehouden onder meer in 1996, 1998 en 2003. Vorig jaar was de actie een succes en hielden de meeste bezoekers zich aan de regels.

Proces-verbaal

De politie zal de komende weken vooral letten op overtredingen zoals: Honden niet aan de lijn, met gemotoriseerde voertuigen door het gebied rijden, zich buiten de paden begeven, zaken vernielen en afval dumpen. Bij geconstateerde overtredingen wordt er direct een proces-verbaal opgemaakt.