Robeco

Robeco introduceert World Top 50 Garantiefonds
8 apr 2004

Robeco introduceert vandaag een nieuw garantiefonds. Robeco WORLD TOP 50 Garant mei 04/12 biedt beleggers een aantrekkelijke combinatie van rendement en zekerheid. Via dit fonds kan worden geprofiteerd van de rendementen van vijftig grootste beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd, gemeten naar beursomvang die samen de Dow Jones GLOBAL TITANS 50-indexSM vormen. Daarnaast zorgen de garantiewaarde en de vaste rente-uitkering in de eerste 2 jaar voor bescherming en biedt de renteklik een positief effect voor wat betreft het rendement in de jaren 3 tot en met 8.

Productkenmerken
De participaties hebben een looptijd van acht jaar. De looptijd begint op maandag 10 mei 2004 en duurt tot en met donderdag 10 mei 2012. De uitgifteprijs van een participatie bedraagt EUR 100,60. De garantiewaarde op einddatum bedraagt EUR 100,00. Het fond keert in jaar 1 en 2 een vaste rente uit van minimaal 5.75% per jaar (de jaarlijkse vaste rente wordt aan het eind van de introductieperiode definitief bepaald). In jaar 3 t/m 8 kan de jaarlijkse rente-uitkering variëren van 0 tot 7% per jaar, afhankelijk van het gemiddelde rendement van de 50 grootste ondernemingen ter wereld sinds de start van het fonds. Bij de berekening wordt een maximum stijging van 7% per aandeel gehanteerd. Als een aandeel onverwacht sterk daalt, telt dit negatieve resultaat voor maximaal 25% mee. Daarbij geldt voor jaar 4 tot en met 8 dat de variabele rente uitkering in deze jaren minimaal even hoog is als in het voorafgaande jaar. De variabele rente uitkering kan dus niet dalen, maar nog wel stijgen (tot maximaal 7% per jaar).

Tabel met voorbeeld van uit te keren rente Robeco World Top 50 Garant

koersrendement jaarlijkse rente:
Jaar 1 niet van toepassing 5.75%
Jaar 2 niet van toepassing 5.75%
Jaar 3 1.21% 1.21%
Jaar 4 - 2.44% 1.21% *
Jaar 5 5.43% 5.43%
Jaar 6 - 5.50% 5.43% *
Jaar 7 3.84% 5.43% *
Jaar 8 5.27% 5.43% *

* In jaar 4, 6, 7 en 8 laat de renteklik zijn toegevoegde waarde zien.

Uitstappen is vanaf vrijdag 21 januari 2005 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk. Als laatste verkoopdatum geldt vrijdag 20 april 2012.
De deelnemer ontvangt bij tussentijdse verkoop - hetgeen uitsluitend aan het fonds mogelijk is - de intrinsieke waarde onder aftrek van de gebruikelijke verkoopkosten. De intrinsieke waarde van een participatie wordt bepaald op basis van de actuele waarde van de onderliggende beleggingen. Deze waarde wordt dagelijks via Robeco Direct en de Rabobank bekend gemaakt.

De garantiewaarde geldt alleen op de einddatum van het fonds. Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt de garantiewaarde van EUR 100,00, alsmede de eventueel behaalde variabele coupon van het laatste jaar uitgekeerd.

Beleggingsbeleid
Er wordt belegd in obligaties en opties. Bij de start van het fonds wordt een deel van de inleg belegd in vastrentende waarden. Deze zorgen ervoor dat op einddatum de garantiewaarde kan worden uitbetaald. De resterende inleg wordt, exclusief de beheerskosten, belegd in een optieconstructie op de 50 aandelen die per 20 maart 2004 de Dow Jones Global Titans 50-IndexSM bepalen. Met deze optieconstructie wordt de jaarlijkse variabele rente van jaar 3 t/m 8 bepaald. Tevens zorgt de optieconstructie ervoor dat in jaar 1 en 2 de vaste rente uitkeringen kunnen worden uitbetaald.

Fiscale aspecten
De fiscale structuur van Robeco WORLD TOP 50 Garant mei 04/12 is zodanig dat het geen vennootschaps- en kapitaalsbelasting verschuldigd is.
Voor de deelnemers geldt dat zij zelf, indien voor hen van toepassing, jaarlijks per saldo 1,2% vermogensrendementsheffing over hun gemiddelde nettovermogen moeten betalen.

Inschrijving
De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 8 april 2004 tot en met maandag 3 mei 2004 (17.00 uur) via Robeco Direct en de lokale Rabobanken. Het fonds heeft een beperkte omvang. De inschrijving eindigt voortijdig indien de maximum fondsomvang is bereikt. Deelname is mogelijk via Robeco, Rabobanken en intermediairs. De stortingsdatum is vrijdag 7 mei 2004. In de uitgifteprijs van EUR 100,60 is een eenmalige beheervergoeding van 6,4% voor de gehele looptijd (per jaar 0,80%) opgenomen, deze kosten worden gedurende de periode tot aan de eerste transactiedag (21 januari 2005) geleidelijk ten laste van het fondsvermogen geboekt. Het fonds is niet beursgenoteerd.

Het prospectus is kosteloos opvraagbaar bij de Rabobank, Robeco Direct en Robeco Fund Distribution en kan worden ingezien via www.robeco.nl. Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.