Ingezonden persbericht


DATUM TITEL

01-04-2004 De Lynch & CocktailBar from Hell

02-04-2004 KickStart!

03-04-2004 The Palookas & Stenchtown

03-04-2004 Ska soul mod Disco

04-04-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: Dogville
08-04-2004 De Lynch & CocktailBar from Hell

09-04-2004 ACU 28 jaar feest, met Karaoke & Disco
10-04-2004 ACU 28 jaar feest, Schism dagcafé, eetcafé, bands, disco
11-04-2004 ACU 28 jaar feest, oude ACU video?s, eetcafé, Pasthéi film
14-04-2004 Femikafee, Utrecht zonder ID-banen: hoe nu verder?
15-04-2004 Dichterbij

15-04-2004 aansluitend De Lynch & CocktailBar from Hell
16-04-2004 Blues Brother Bastro & Gone Bald

16-04-2004 KickStart!

17-04-2004 The Bips & V.L.A. & Galbak

17-04-2004 Grint (alternatieve 80's dansavond)
18-04-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: La Pelota Vasca
21-04-2004 Chevreuil & Plastered

22-04-2004 De Lynch & CocktailBar from Hell

23-04-2004 Drive-in Show

23-04-2004 Politiek café Alarm!

24-04-2004 Stichting VEKO presenteert: Eten met muziek
24-04-2004 Cruise Control

25-04-2004 Hardcore Matinee met: The Ocean, The Apollo Program, The Last Mile
29-04-2004 De Lynch & CocktailBar from Hell

---------------------------------

Elke maandag: 18:00 Chinees eetcafé (STIL)
Elke dinsdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke woensdag 15:00 Voko Winkel

18:00 Voko Veganistisch eetcafé Elke donderdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop + Kraakspreekuur Elke zondag: 18:00 Vegetarische dagschotel

---------------------------------

Donderdag 1
De Lynch & CocktailBar from Hell

Dj Sander draait vanavond lekkere reggae en plaatjes uit de 70ties!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 2
KickStart!

De Kickstart wordt vanavond verzorgt door dj Vlasbaard en/of Wilco DP. Dé alto dansavond, waar punk-rock, metal, electro en andere ondergrondse klanken ten gehore gebracht zullen worden.

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 3
The Palookas & Stenchtown

Na wat gedaante wisselingen en een korte stop zijn deze 'onbehouwen lummels' (wat The Palookas vrij vertaald betekent) weer helemaal terug! Vanavond komen zij het ACU op zijn kop zetten met hun vrolijke opzwepende muziek voor jong en oud met veel tempo wisselingen, waarbij de feeststemming er meteen goed in zit. De nummers zijn afwisselend, karakteristiek en er zijn invloeden vanuit de punk en reggae te horen. De vrolijke heren van Stenchtown zijn terug in het ACU! Vorig jaar gaven ze al een verpletterend optreden voor een iets te matig publiek. Deze jongens leven hun motto na: If the sun don't shine: play sunshine music! Dus regent het op deze avond van 3 april, kom dan naar het ACU om je winterdepressie op te heffen, want het wordt een waar feest met deze twee te gekke ska / reggae bands!

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 3
Ska soul mod Disco

Heb je na de bands nog niet genoeg gedanst dan komt dat mooi uit want er is nog een vette Ska / Soul disco met cable street beat-strictly antifascist - soundsystem uit Gütersloh, Germany. Denk qua muziek aan: northern soul, motown, 2-tone ska, traditional ska, ska from all over the world...

Aanvang: 24:30 * Entreé: 2,50

---------------------------------

Zondag 4
Filmhuis Pasthéi presenteert: Dogville

Dogville
Director: Lars van Trier 175 min. 2003 Drama
Language: English with Dutch subtitles
Grace, een jonge vrouw die in het Amerika van de jaren '30 op de vlucht is voor een bende criminelen, komt terecht in Dogville, een ruraal dorpje in de Rocky Mountains, met slechts een twintigtal inwoners. De zelfverklaarde moralist Tom ziet in Grace het perfecte proefkonijn voor een sociaal experiment. Hij wil de verdraagzaamheid en open geest van zijn dorpsgenoten aantonen en overtuigt de kleurrijke groep Grace op te vangen in het dorp. In ruil daarvoor moet ze enkel een handje toesteken waar ze kan. Maar wanneer de sheriff met een 'wanted' poster op de proppen komt, dreigt er onrust. Als Grace nog langer in Dogville wil blijven, zal de prijs verhogen. Er staat haar een verschrikking te wachten. De bewoners beseffen echter niet dat ze daarmee ook onheil over zichzelf uitroepen...

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40

---------------------------------

Donderdag 8
De Lynch & CocktailBar from Hell

Dj's Ernst en Luuts geven je alles wat je maar wil vanavond. Van vette hiphop beats tot strakke metal riffs! Oh Baby!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 9
ACU 28 jaar feest, met Karaoke & Disco

ACU 28 jaar feest
Warming up disco met Karaoké!!!
Waonzinnig, spektakulair, gezelligheid! Jawel het ACU bestaat 28 jaar en dat gaan we vieren met een heel vol wiekent programma! Vanavond trappen we af met de opwarm disco met dj Pruttelpower! Het is buiten al koud genoeg en doen er daarom nog een hete karaoké show bij, met twee ons aller welbekende presentatoren: Bone en Gee!

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 10
ACU 28 jaar feest, Schism dagcafé, eetcafé, bands, disco

(entree vanaf 21.00 uur) Schism dagcafé zal om 14.00 zijn deuren openen om iedereen te voorzien van een kopje koffie of een uitkaterbier. Rond 18.00 is er eetcafé en vanaf 21.00 zal het geweld in de zaal losbarsten met The Pisnozems, Possible Suspect, Dr. Green en The Pitts! En als toetje krijg je ook nog een disco!!! The Pisnozems .Komt u allen verwonderen over hoe deze 5 josti's zich door hun set heen worstelen! Rock&Roll voor zwakzinnigen ? Eerder de meest overschatte band sinds Elvis.

Baltic ska pioneers, ska-punk-reggae, skacore, Lithuanian ska, skunk zijn slechts enkele termen om de muziek van het uit Vilnius, Litouwen afkomstige Dr. Green te omschrijven. Sinds 1996 verschenen er 3 albums en tourden zij in een groot deel van Europa tot in Spanje aan toe. Hun thuisbasis is de "Green club" in Vilnius, wat het centrum is geworden voor de Litouwse underground scene. Activiteiten zoals concerten, parties, cinema, summer vegancafé en een info-shop vinden daar plaats. Dr. Green maakt ook deel uit van het Vilnius Hardcore collective, politiek actief op vele fronten, anti-NATO protesten, anti-globalisme acties.

Les Baton Rouge. Stel je voor een mix van klassieke punk rock en '80ies new wave met Bikini Kill invloeden. Frontvrouw, zangeres en gitariste Suspiria Franklyn werd door de critici al bestempeld tot de Marlene Dietrich van de punkrock. Op dit moment woont deze uit portugal afkomstige band in Berlijn, en vanuit daar trappen zij met veel enthousiasme en overtuigend spel tegen het establishment met een explosieve mix van energieke, gepassioneerde muziek, beinvloed door 77 punk, 80's New Wave and the Rrriot Grrrl Movement. Les Baton Rouge werkt aan en speelt voor het groeiende besef voor feminisme en gelijke rechten. Als je van Le Tigre, de vroege Siouxie of The Slits houdt dan weet je nu genoeg... Info op http://www.elevatormusic.com/main.html

The Pitts is een 100% rock 'n' roll garage-surf-trio uit Wageningen, actief sinds 2001. Making that wet, crank'n sound: '70-orientated garage-surf with a severe punk bite! Naast het meer gebruikelijke surf-georienteerde werk, wordt er af en toe ook gebruik gemaakt van vocalen. Na afloop wederom een SpetterDisco met dj Roos. Swingen dus!

Aanvang: 14:00 * Entreé: 6,-

---------------------------------

Zondag 11
ACU 28 jaar feest, oude ACU video's, eetcafé, Pasthéi film

Vandaag gaan de deuren om 15.00 open met een filmprogramma 'uit den ouden doosch'. Met onder andere een video over Hexennacht in ACU, oude beelden uit 1992, een video over het hele complex en een filmpje van de generale repetitie voor de ontruiming van de Maliesingel in 1989. Dan vanaf ongeveer zes uur is er eetcafé en daarna om 21.00 zal Pasthéi de film 'Ararat' van Atom Egoyan draaien. Deze film vertelt het verhaal van de 'making-of' van een historisch drama over de Armeense holocaust tijdens de jaren '20. De film volgt hoe het maken van de film het leven verandert van een 18-jarige jongen die ingehuurd is als chauffeur tijdens de productie. (aanvang Pasthéi 21.00 entree 1,40)

Aanvang: 15:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Woensdag 14
Femikafee, Utrecht zonder ID-banen: hoe nu verder?

Tijdens dit Feministisch Kafee zal gesproken worden over de gevolgen van het verdwijnen van de id-banen voor links-aktivistische groepen en organisaties die zich direct of indirect met feminisme bezighouden. Tijdens dit Kafee zullen een aantal organisaties hun ideeen en overlevingsstrategien met elkaar uit wisselen en samen te kijken hoe nu verder te gaan.

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Donderdag 15
Dichterbij

DICHTERBIJ Dichtavond met De Residentie & aanhang: ACG Vianen, Peter M. van der Linden en Pom Wolff Vanavond heeft DICHTERBIJ een totaalpakketje voor u, namelijk de dichtersgezelschap DE RESIDENTIE. De Residentie is ontstaan op een mooie zomerse dag in augustus 2003, toen Mohs Volke, Tom Zinger, Karlijn Groet en Lucas Laherto Hirsch tot het besluit kwamen dat het misschien een leuk idee zou zijn om met elkaar op het podium te kruipen in plaats van ieder afzonderlijk. Wat hen bindt? Ten eerste een grote passie voor poëzie, ten tweede de grote verschillen tussen hun dichtstijlen en hun opvattingen over poëzie in het algemeen; en als laatste de vriendschap die er is ontstaan tussen deze vier individuen. De dichters schromen niet om hun ziel bloot te leggen op papier evenals op het podium. De poëzie wordt van binnenuit over de luisteraars uitgestort. Mohs Volke wordt in de wandelgangen ook wel de magiër of de sjamaan van de Residentie genoemd, Tom Zinger de ongekroonde bluesdichter, Karlijn Groet de vrouw, de moeder of de vriendin die je liever niet of wel hebt, aangezien haar waarheden echt pijn doen, terwijl Lucas Laherto Hirsch met zijn Lahertotaal de ene verwondering na de andere over u uitstrooit. Vier individuen, vier stijlen, vier vrienden en één passie. En dat is nog niet alles, want vanavond wordt de Residentie gesteund door drie mannen die vaker op DICHTERBIJ hebben opgetreden, namelijk de grote (bek) ACG Vianen, de fantastische orkaan Peter M. van der Linden en de duistere Pom Wolff. De presentatie wordt vanavond wederom gedaan door dichteres JET CRIELAARD. Kom vanavond dus DICHTERBIJ om jezelf aan te vullen met vette krachtige poëtische dope

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Donderdag 15
aansluitend De Lynch & CocktailBar from Hell

heerlijke dichterlijke cocktails van de 'CocktailBar from Hell, met de Lynch dj's Lisa en Michel die fijne punk, 80's, disco en nog meer ten gehore zullen brengen!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 16
Blues Brother Bastro & Gone Bald

In een wereld waar R&B geen R&B is, maakt het Amsterdamse Blues Brother Castro Rock 'n Roll van het allerhoogste kaliber. Met puntig spel en sterke, broeierige gitaar- riffs maakt dit viertal prachtige hypnotiserende songs waar de rockvonken van af spatten, voorgedragen door een zanger/ gitarist die zingt, schreeuwt, speelt en beweegt alsof het zijn laatste optreden is. Op dit moment werkt de band aan een full length album dat mei 2004 gaat verschijnen. http:// Gone Bald werd in 1994 opgericht in Zagreb, Kroatie maar opereert inmiddels al jaren vanuit Amsterdam. Sindsdien heeft Gone Bald een uitgebreide live-geschiedenis in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië, en deelde de band het podium met bands als Jesus Lizard, The Ex, Butthole Surfers, Sebadoh en Don Caballero. Inmiddels zijn we twee opvolgende cd's en enkele bezettingswisselingen verder, en is brein/frontman Razorblade Jr. de enige overgeblevene van de originele bezetting. Eind vorig jaar verscheen de CD Soul Vacation In Rehab Clinic op het Oostenrijkse Interstellar Records. De stijl heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van primitieve, langzame noise, via symphonische mathrock, naar de zeer melodieuze vorm van noise die Gone Bald nu speelt. Vaste factoren zijn dissonante akkoorden, bombastische riffs en dynamiek. En een niet aflatend spervuur van bezeten zang, gitaarherrie en -melodie. Alweer voor de vierde maal in het ACU te zien. www.gonebald.net Aansluitend KickStart!

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Vrijdag 16
KickStart!

Aanvang: 24:30 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 17
The Bips & V.L.A. & Galbak

The Bips bestaan sinds 1987. Ze maken '77 punk. Begin jaren negentig zijn ze er tijdelijk mee opgehouden, maar in 1997 hebben de twee mannen en een vruow hun comeback gemaakt in Paradiso. Ze hebben sinds kort een nieuwe recorddeal in Stuttgart en ook nog een nieuwe drummer, dus de moeite waard om ze weer eens even te komen bekijken. VLA is een viermansband. Ze maken streetpunk, rock 'n' roll, oi, ska en bier (?). Vla zou de afkorting zijn van Very Loud Assholes of Vulgar Laughing Arses. En Galbak, jawel

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 17
Grint (alternatieve 80's dansavond)

een alternatieve 80's dansavond
Grint is een 80's party met muziek die er in de jaren 80 echt toe deed (en in de meeste gevallen nog toe doet). Verwacht geen avond veel cliché plaatjes, hoewel deze ook niet krampachtig vermeden zullen worden. Wat er wel gedraaid wordt is een selectie van groepen die je veel te weinig hoort tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan Echo & the Bunnymen, The Jesus and the Marychain, The Teardrop Explodes, The Cramps, Sonic Youth, The Pixies en The Pogues. Daarnaast moet je denken aan Anne Clark, Fad Gadget, Rational Youth, DEVO, Big Black, Nina Hagen en Strawberry Switchblade, om maar eens wat namen te noemen. Dj's MH, HD. en M. draaien een dansbare mix van gitaren en synthesizers. Verzoekjes zijn welkom via grint@funprox.com

Aanvang: 24:00 * Entreé: 2,50

---------------------------------

Zondag 18
Filmhuis Pasthéi presenteert: La Pelota Vasca

Pasthéi documentary night: La Pelota Vasca, la piel contra la piedra (2003) By: Julio Medem 2003 110 min.
Language: Basque/Spanish/English with English subtitles Recently nominated for a Goya, the Spanish equivalent of the grammy and screened by Pasthéi short after its debut in the Netherlands. In this documentary a variety of perceptions on the Basque conflict come to the foreground. Especially the views of the victims of violence are emphasised. The conservative, right-wing parties, like the ruling Partito Popular, have problems with this docu. Probably because the variety in opinions. Be aware, Spanish and Basque people talk rapidly, so the English subtitles change quickly.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40

---------------------------------

Woensdag 21
Chevreuil & Plastered

Het Franse Chevreuil bestaat sinds 1998 en bestaat uit een duo (gitaar, drums). De muziek is beinvloed door Storm and Stress en Shellac, en is instrumentaal. De gitaar speelt over vier versterkers aangevuld met een batterij effecten. Hun laatste album is geproduceerd door Steve Albini. Plastered bestaat uit ex-leden van het legendarische Blisters. Zij bewerkten het niemandsland tussen noicerock en freejazz. De komende cd zal uitkomen onder de titel 'bezetting on the wrong horse' en moet zeer binnenkort verschijnen.

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Donderdag 22
De Lynch & CocktailBar from Hell

Dj Red gaat vanavond weer uit z'n dak met reggae, hiphop en andere vette beats!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 23
Drive-in Show

Dj Lioness draait op aanvraag, als het maar vrolijke, dansbare plaatjes zijn. Van ska naar rock, van Metal naar disco. Via spanje naar Rusland. Van the United States of Agression (amparanoia) tot terra without grenzen (o jarbanzo negro).

Aanvang: 00:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 23
Politiek café Alarm!

Thema: Verzet tegen het deportatiebeleid.
Met medewerking van het ACU en filmhuis Pasthéi zullen verschillende links buiten parlementaire initiatieven aangekondigd worden. Voor een actueel programma moet men letten op de posters en flyers die voorafgaande aan de avond opgehangen zullen worden. De ALARM avond van maart, met als thema internationale vrouwenstrijd was een enorm succes. Er waren veel mensen en de korte discussies waren inhoudelijk erg sterk. Het thema van april gaat over het vluchtelingen uitzettingsbeleid. Een aantal organisaties worden gevraagd die zich hier aktief mee bezig houden. Ze komen vertellen wat zij doen om mensen te helpen en hoe ze zich tegen het beleid verzetten. Ook zullen er aankondigingen zijn van diverse anti EU projecten, onder andere de komende straatparade in Utrecht op 26 juni. Uiteraard zal er dan ook meer bekend zijn over het definitieve programma tijdens de Anarchistische dagen in Appelscha. Aansluitend No Pasaran! (Drive-in) Show met DJ Lioness.

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 24
Stichting VEKO presenteert: Eten met muziek

Stichting Veko organiseert op deze dag in het Acu en Strowis: 'Eten met muziek' Een plantaardig festijn.... met eten (drie gangen), muziek en informatiemarkt Entree is inclusief eten!

Aanvang: 17:00 * Entreé: 8,-

---------------------------------

Zaterdag 24
Cruise Control

Cruise Control-10 queerparty
Ladies and gentlemen start your engines!! Al is het nog geen koninginnedag, het is wel feest! Cruise Control viert haar 10e editie. Wederom een avond met over-the-top-synthesizers en geile robotstemmetjes. De Partisan Deejay zorgt net als de vorige keer voor een gloedvolle opwarming, waarna DDR en KGB het stuur overnemen en er met u vandoor scheuren. Dit keer kunt u onder andere Kitbuilders, Fad Gadget, Sex in Dallas, Ganymede, Scissor sisters, Gater, Console, Icon of Coil, Gay Cat Park en Prince verwachten.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,50

---------------------------------

Zondag 25
Hardcore Matinee met: The Ocean, The Apollo Program, The Last Mile

Het Duitse The Ocean heeft met Fogdiver een indrukwekkend debuut afgeleverd. Negen man sterk stort dit muzikale collectief zich op haar intense mix van zware stoner en postrock. Denk aan een samenwerking van Isis met Mogwai en je hebt een idee. Instrumentale nummers waarin melodie en kracht hand in hand gaan en waarin ook ruimte is voor experiment. Al is het maar om te kijken hoe dit ooit op het ACU-podium gaat passen...Niet uitgesproken hardcore, wel uitgesproken goed! (www.theoceancollective.com) The Apollo Program uit het Franse Caen speelt pakkende emocore met een typisch Franse touch. Melodieus maar toch rauw en zeker gedreven. De muziek doet denken aan het eveneens Franse Amanda Woodward of Yage. (www.theapolloprogram.tk) Dat ze in Groningen meer kunnen dan goeie ontbijtkoek maken dat wisten we al. Het bewijs zal wederom geleverd worden door The Last Mile. Superruige donkere en politieke hardcore met een crusty randje die plaatsen valt in het straatje van onder anderen His Hero Is Gone. Vet! (www.thelastmile.tk)

Aanvang: 15:00 * Entreé: 6,-

---------------------------------

Donderdag 29
De Lynch & CocktailBar from Hell

De plaatjes op de Lynch zullen vandaag verzorgd worden door dj's Ties en Herr Joon die voornamelijk trans en dans zullen draaien

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71

3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl