Gemeente Gouda




datum: 7 april 2004
afdeling: Communicatie
contactpersoon: Peter Smit
telefoon: 0182 588393


1,9 miljoen voor concrete projecten Korte Akkeren en Gouda Oost

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft bijna 1,9 miljoen euro toegewezen aan concrete projecten in Gouda Oost en Korte Akkeren. Het gaat om budgetten uit het Investeringsprogramma Stedelijke Vernieuwing, de zogeheten ISV 1 gelden. Het college neemt hiermee het unanieme advies over van de stuurgroep wijkontwikkeling. In de stuurgroep hebben naast de gemeente ook vertegenwoordigers van de betrokken woningcorporaties zitting.

Zowel voor Gouda Oost als voor Korte Akkeren is een bedrag van 943.863 toegewezen. In Korte Akkeren gaat het om de aankoop van de Sacramentskerk waar een gezondheidscentrum in gevestigd wordt. Daarnaast is 100.000 gereserveerd voor de toekomstige nieuwbouw op de Muroplastlocatie en 50.000 voor het inmiddels opgeknapte veld van het Onaterrein. Nieuwe projecten in Gouda Oost zijn de binnenterreinen van de Verzetslaan, een voorziening duurzame energie voor het Olympiaplein en omgeving en het opplusproject aan de Rutgersstraat. Voor deze drie projecten is in totaal bijna een half miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is ruim 144.000 toegewezen voor de aankoop en inrichting van het pand aan de de Rijkestraat waar het wijkinformatiepunt gevestigd is. Dit project is inmiddels uitgevoerd.

In beide wijken is geld toegewezen voor de realisatie van verkeersplannen. Hiervoor is in totaal 430.000 gereserveerd. Voor de voorbereiding- en proceskosten is zon 10% van het budget noodzakelijk. Drie projecten hadden al eerder ISV geld toegewezen gekregen: de woonomgeving Willemsflat, een bijdrage aan de problematiek van betonrot en de interactieve pilot Oude begraafplaats en omgeving in Korte Akkeren.


-- einde bericht --