Gemeente Franekeradeel


Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 08-04-2004 t/m 14-04-2004 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen bij hen zijn binnengekomen:
* bouwen van een woning Severander 20, Franeker
* bouwen van een jongveestal Riedsterweg 2, Peins
* bouwen van een woning met garage Eilânswei 24, Oosterbierum
* bouwen van een recreatiewoning Buorren 43, Tzummarum
* vergroten van de woning Hertog van Saxenlaan 74, Franeker

Wij attenderen er op dat tegen de aanvragen om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na verlening van de vergunning.

---

Verleende lichte en reguliere bouwvergunningen 08-04-2004 t/m 14-04-2004

Reguliere bouwvergunning 2e fase

* vergroten van de woning Hertog van Saxenlaan 74, Franeker

Reguliere bouwvergunning

* bouwen van een woning Konkelswei 25, Oosterbierum

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vergunning.

---

Ontwerp - Bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Vliet en Tuinen (Bodewesterrein)"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerpbestem-mingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Vliet en Tuinen (Bodewesterrein)" met bijbehorende stukken vanaf 22 april 2004 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en, indien gewenst, buiten kantooruren op de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan vormt een herziening van het bestemmingsplan "Vliet en Tuinen (Bodewesterrein)". In dit plan wordt op het schiereiland, waarop voorheen de Scheepswerf Bodewes was gelegen, de bedrijfsbestemming omgezet in een woonbestemming. Om dit mogelijk te maken worden tevens de geluidzones ex artikel 41 Wet geluidhinder, zoals die rond Industrieterrein Zuid en Industrieterrein Vliet en Tuinen zijn vastgesteld, voor wat betreft de binnen het Bestemmingsplan Vliet en Tuinen liggende gedeelten, gewijzigd.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER kenbaar maken.
---

Besluitenlijst College B&W 13 april 2004

Subsidieaanvraag Stichting Aanzet.
Besluit:
Een subsidie toekennen van 750,--.


---

Bekendmaking

Begraven op het oude gedeelte van de Algemene Begraafplaats aan de Harlingerweg te Franeker

Bij besluit van 4 december 1997 is er een wijziging geweest van de Wet op de Lijkbezorging.

In artikel 5, lid 4 van voornoemd besluit, is toen opgenomen dat graven zich tenminste dertig centimeter boven het niveau van de gemiddeld hoogste grondwaterstand moeten bevinden. Dit artikel is niet van toepassing op de bestaande graven.

Voor de nieuwe graven, waaronder ook bijzettingen vallen, betekent het voor Franeker dat op het oude gedeelte van de begraafplaats (de vakken A t/m R), nadat een graf is geruimd, niet opnieuw 2-diep mag worden begraven.

Voor meer info kunt u terecht bij de sectie Burgerzaken, tel. 0517 380125.

Franeker, 21 april 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.