Amsterdam Oud Zuid


Culture Coalition presenteert

In ya face! 2e urban dance festival international

8 t/m 17 april 2004 Amsterdam - Utrecht

Culture Coalition organiseert na het succesvolle Urban Dance Festival in 2003 het tweede Urban Dance Festival International 2004. De nieuwste trends in Urban Dance uit binnen en buitenland worden gepresenteerd en speciale workshops en masterclasses worden gegeven door helden uit de Urban Dance. Hiermee is het Urban Dance Festival 2004 inspirerend en interactief!

Er zijn topoptredens van oa. Vagabond Crew (Parijs) met nieuw werk! & Expression Crew (Korea).

Het festival opent op 8 april met een routekaart door Amsterdam. Het publiek wordt verrast op onverwachte plaatsen rondom het Leidseplein en Museumplein door Urban Dance talent van eigen bodem en het buitenland. Diezelfde avond volgt een spetterend openingsfeest in Hotel Arena met shows, DJs, VJs en andere verrassende acts. Dansstijlen van nu zijn geïnspireerd door het nachtclubcircuit uit de jazzy en stijlvolle jaren 20.

Het hele festival speelt zich verder af in o.a Amsterdam Paradiso, Cosmic theater, Hotel Arena, Melkweg en Utrecht Stadsschouwburg.

Urban Dance vindt zijn wortels in verschillende culturen en tradities b.v. Capoeïra uit Brazilië, Jazz Dance en Tap Dance uit de Verenigde Staten en Kung Fu uit China. Urban Dance wordt beoefend door jongeren in buitenwijken van grote geïndustrialiseerde steden die de dans uit hun eigen oorspronkelijke cultuur mengen met de laatste trends uit de pop of club dance wereld.

Meer informatie

Culture Coalition
Afdeling Publiciteit
Willemien Steinz
T (020) 471 43 58
F (020) 471 01 44
www.culturecoalition.nl
steinz@culturecoalition.nl