Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste krant KinderPersBuro

Op donderdag 8 april presenteert het KinderPersBuro (KPB) van de wijk Wierdensehoek haar eerste krant. Wethouder Kuik van onderwijs neemt de krant in ontvangst. Mevrouw Kuik is tevens ambassadeur van het KPB. Tijdens de presentatie wordt tevens een korte videofilm vertoond over het KinderPersBuro. Patrick Holtkamp, nieuwslezer bij RTV-Oost en de NOS, presenteert de bijeenkomst die plaatsvindt in wijkcentrum Kerkelanden aan de Thorbeckelaan 2 in Almelo. Voor de presentatie zijn onder andere leerkrachten, onderwijsambtenaren, medewerkers van de betreffende instellingen en natuurlijk de ouders van de kinderen uitgenodigd. De presentatie begint om 16.00 uur.

Brede Buurt School en JOM

Het KPB is door de stichtingen VOKA en NetWerk opgezet in het kader van de Brede Buurt School. Er hebben twaalf kinderen meegedaan van de scholen: de Iepron, de Zegge, 't Aalderink en de Triangel. Medewerkers van de landelijke instelling Jongeren Onderwijs Media (JOM) begeleidden het project. JOM heeft onder het motto: educatie door participatie een methodiek ontwikkeld die landelijk wordt toegepast. In verschillende plaatsen bestaan al KPB's. Het Almelose KPB is het eerste in heet oosten van Nederland. In elf bijeenkomsten leerden de kinderen buurtonderzoek doen, interviews houden, verhalen uitwerken en foto's bij de verhalen maken. Na afronding van deze ronde volgt een tweede ronde van elf bijeenkomsten met een nieuwe groep kinderen.

Nieuws uit de wijk

De redactie van het KPB praatte onder andere met wijkagenten en de buurtwerker over problemen in de wijk. Ook de situatie met afval rond het Hertenkamp werd onder de loep genomen. Verder doet de redactie verslag van het 'werkbezoek' dat ze brachten aan de studio's van RTV-Oost in hengelo en natuurlijk wordt vooruitgeblikt op Pasen. Het KPB vond onderdak in de openbare bibliotheek van Almelo. Daar had de groep iedere donderdagmiddag de beschikking over een redactielokaal en een deel van de computers van het digitale trapveld. Voor de tweede ronde kan het KPB beschikken over een ruimte met computers in het wijkcentrum zodat de redactie vanuit de wijk kan opereren.