Gemeente Voorburg-Leidschendam


Hoogste punt voor nieuwe kleedkamers EHC/VEO

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 5 april 2004
---

Op donderdag 8 april bereiken de nieuwe kleedkamers voor de Voorburgse handbal- en volleybalverenigingen EHC en VEO het hoogste punt. Wethouder Kees van der Brugge wil dit heuglijke feit om 15.00 uur een officieel tintje geven door aanwezig te zijn bij de viering ervan in de kantine van VEO op sportpark Westvliet.

Uitstel, geen afstel
In 2001 heeft de toenmalige gemeenteraad van Voorburg geld beschikbaar gesteld om sportpark Westvliet onder handen te nemen. In dit krediet was ook een bedrag opgenomen voor de bouw van nieuwe kleedkamers voor EHC en VEO. De vertraging in de fusieplannen van Tonegido en Wilhelmus maakte dat de opknapbeurt voor sportpark Westvliet ook op zich liet wachten.
In 2003 besloot de raad de bouw van de kleedkamers voor EHC en VEO naar voren te halen; in oktober zijn de werklui begonnen.

Relatie tot sportvisie
Wethouder Van der Brugge legt uit hoe deze nieuwe kleedruimtes zich nu verhouden ten opzichte van wat er in de onlangs verschenen sportvisie staat: In plaats van alleen naar de sportaccommodaties te kijken, hebben we als college in de sportvisie op hoofdlijnen opgeschreven hoe we vinden dat de sport er in onze gemeente uit zou moeten zien. Dit hebben we gedaan nadat de raad samen met de plaatselijke sportclubs de kaders voor de sportvisie had gesteld. De sportvisie beschrijft heel concreet naast een aantal centrale denklijnen over bijvoorbeeld het delegeren van het beheer van sportaccommodaties aan de verenigingen zelf welke sportaccommodaties verbeterd worden en welke niet. Ook hier zijn de gevolgen van onze bezuinigingsplannen zichtbaar: waar al geld voor was begroot, kan doorgaan, maar alle andere wensen kunnen we helaas niet inwilligen. Voor sportpark Westvliet is wel geld, en de nieuwe kleedkamers voor VEO en EHC zijn dan ook de eerste zichtbare verbetering.

Van oud naar nieuw
Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan acht kleedkamers en één scheidsrechterskamer. De nieuwe kleedkamers voldoen aan de geldende kwaliteitseisen. Zo hebben de kleedkamers vloerverwarming, en worden de doucheleidingen automatisch doorgespoeld met heet water, dit om de legionellabacterie geen kans te geven.
Naar verwachting zijn de nieuwe kleedkamers in augustus klaar vóór de start van het nieuwe sportseizoen.