Amsterdam Airport Schiphol

Panalpina vestigt hoofdkantoor voor Benelux in kantorencomplex Flight Square bij Eindhoven Airport

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
8 april 2004                                                  
Panalpina gaat circa 1.330 m2 kantoorruimte huren in het kantorencomplex Flight Square bij Eindhoven Airport. wanneer? Je kunt zin actiever maken door bijvoorbeeld "FS en... Het accountantsbedrijf zal per ... zoveelPanalpina is een van de grootste logistieke dienstverleners in zee- en luchtvracht en in de opslag en het transport van gas en olie en supply chain management. In haar nieuwe kantoorruimte in Flight Square gaat Panalpina vanaf medio mei de activiteiten van haar hoofdkantoren voor de Benelux, die nu nog gevestigd zijn in Amsterdam en Antwerpen, bundelen.

Flight Square
Flight Square is een kantorencomplex op het bedrijventerrein Flight Forum bij Eindhoven Airport met een voor de verhuur van 3.700 m2 kantoorruimte verhuurbaar vloeroppervlak aan Deloitte & Touche in het nieuwe kantoorcomplex Flight Square op het bedrijventerrein Flight Forum bij Eindhoven Airport. Hiermee is 35% van het totale complex verhuurd. totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 11.000 m2. Het complex bestaat uit een laagbouw en een hoogbouw met een eigen parkeergarage onder het gebouw met 165 parkeerplaatsen. Deloitte AKD Prinsen van Wijmen huurt hier reeds 3.700 m2 in de laagbouw. Het Benelux hoofdkantoor van Panalpina zal zijn intrek nemen in de hoogbouw. Het gebouw is een ontwerp van architectencombinatie Aartsen/De Bever uit Eindhoven.

Het complex is door etc.Schiphol Real Estate, vastgoeddochter van Schiphol Group, samen met Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling ontwikkeld. De transactie met Panalpina is tot stand gekomen in samenwerking met DTZ Zadelhoff Eindhoven.

betreft een additionele vestiging, naast het eigen kantoorgebouw dat reeds op Flight Forum in gebruik genomen is. Flight Forum
Flight Forum is een hoogwaardig bedrijventerrein met een omvang van 65 hectare, dat grenst aan Eindhoven Airport. Het bedrijventerrein wordt door Schiphol Real Estate en de gemeente Eindhoven ontwikkeld en gerealiseerd. Het bijzondere (waarom bijzonder, dan uitleggen .) stedenbouwkundig ontwerp is van MVRDV architecten uit Rotterdam. Flight Forum bestaat uit een kantorencluster van 95.000 m2 en vijf bedrijvenclusters van in totaal 175.000 m2, die verbonden zijn door een innovatieve wegenstructuur en een gemeenschappelijk park. Inmiddels is circa 45% van Flight Forum gerealiseerd. Hoeveel is er dan nu al gereed? Op het bedrijventerrein hebben zich inmiddels onder meer ASML, PricewaterhouseCoopers, Exel, gebroeders Van den Eijnden, Foil Coating International, Imtech ICT en Meta Internationale Verhuizingen gevestigd. 035-2004/mb/as

Voor meer informatie over Heijmans:
Heijmans N.V.
Concerndienst Communicatie
Tel: 073 52 89 232
Flith@heijmans.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --