Gemeente Woerden

De Programmaraad Weidegebied zoekt nieuwe leden!

De Programmaraad Weidegebied (PW) behartigt de belangen van de kabelabonnees in de gemeenten Woerden en De Ronde Venen en brengt daartoe aan kabelmaatschappij Casema een bindend advies uit. In 2004 brengt de PW een advies voor de TV, in 2005 een advies voor de radio.

Afspiegeling
De PW heeft tien leden, zes voor Woerden en vier voor De Ronde Venen, die door de gemeenteraden worden benoemd voor een periode gelijk aan de zittingsperiode van deze raden. Dit gebeurt op voordracht van de PW zelf. Op dit moment zijn er 2 vacatures voor Woerden.

De PW als geheel vormt een zo goed mogelijke afspiegeling van de samenleving van Woerden en De Ronde Venen. Dit betekent, dat bij de voordracht van nieuwe leden, rekening zal worden gehouden met de maatschappelijke, culturele en godsdienstige stromingen. Ook is van belang dat een spreiding in leeftijd binnen de PW aanwezig is. Met name jongeren wordt met nadruk gevraagd het lidmaatschap van de PW te overwegen! Voor het bijwonen van de vergaderingen krijgen de leden van de PW presentiegeld.

Van kandidaten wordt verwacht dat ze:

1. In Woerden wonen en een kabelaansluiting hebben;
2. Meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor radio en televisie;
3. Enige bestuurlijke ervaring hebben;

4. Geen lid zijn van de gemeenteraad;

5. Voldoende afstand kunnen nemen van strikt persoonlijke voorkeuren of eigen (groeps)belang om een constructieve bijdrage te leveren aan een totaal radio- en tv-pakket, waarin alle inwoners van Woerden en De Ronde Venen iets kunnen herkennen;
6. Tijd hebben om circa vier maal per jaar, 's avonds te vergaderen;
7. Bereid zijn zich te verdiepen in luister- en kijkonderzoeken en allerhande informatie van bij de media betrokken organisaties.

We zijn op zoek naar:

* een vrouwelijke kandidaat tussen 18 25 jaar, die de doelgroep jongeren kan vertegenwoordigen;

* een vrouwelijk kandidaat die de doelgroep ouderen kan vertegenwoordigen.

Sollicitatieprocedure
U kunt uw schriftelijke sollicitatie voor 1 mei 2004 opsturen. Een sollicitatiecommissie uit de PW zal kandidaten selecteren, oproepen voor een gesprek en vervolgens zal de volledige PW de kandidaten ter benoeming voordragen aan het college van B&W van Woerden. Naar verwachting zal de procedure enige maanden in beslag nemen.

Solliciteren
U kunt tot uiterlijk 1 mei 2004 uw schriftelijke sollicitatie opsturen met uw adres hierin duidelijk vermeld. Het adres is:

Gemeente Woerden
t.a.v. Dhr. E. van Eijk
Postbus 45
3440 AA Woerden

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de secretaris van de PW: mw. S. den Hoedt, tel: (0297) 291 722 of met de voorzitter van de PW: dhr. G.Th.A. Menges, tel: (0348) 416 843.