Ingezonden persbericht

Russian School of Arts "test" kinderen op kunstzinnig talent

ROTTERDAM, 20040408 -- De Russian School of Arts introduceert in Rotterdam de workshop "Kids in Arts". Hier kunnen kinderen vanaf 4 jaar een rondleiding krijgen door de verschillende disciplines (zang, dans, theater, instrument, tekenen) waarbij het kind enthousiast wordt gemaakt voor deze vakgebieden en tegelijkertijd intensief gekeken wordt naar de individuele mogelijkheden van het kind om succesvol te worden in een van hen.


Via de workshop krijgen ouders de bevindingen van 5 specialistische (gast)docenten. Het zal hierbij gaan om eigenschappen die nodig zijn voor een geslaagd vervolg in hun vakgebied te verkrijgen. Hiermee is de kans veel groter dat het kind terechtkomt op een vorm van kunstonderwijs waar het beter kan gedijen, dan wanneer de keus willekeurig zou hebben plaatsgevonden. Dit komt de motivatie ten goede.

De workshop "Kids in Arts" duurt 3 maanden en kost Euro 135 per maand (Euro 405,- totaal). Er wordt twee keer per week een uur les gegeven op verschillende avonden en op zaterdag. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u de website bekijken op www.Matryoshka.nl of belt u op tel: 010-4181898.

Over de Russian School of Arts

De Russian school of Arts maakt gebruik van de eeuwenoude Russische methode van cultuuronderwijs om kunstonderwijs te verzorgen aan de Nederlandse jeugd van 4 tot 17 jaar.

Deze Russische methode verschilt in een aantal opzichten van het gebruikelijke Nederlandse cultuuronderwijs:

De Russische methode gaat uit van professioneel onderwijs vanaf de vroege jeugd. In Nederland worden jonge kinderen doorgaans op groepslessen en voorbereidende activiteiten gezet die hoofdzakelijk een vermaakfunctie hebben. De Russische methode geeft vanaf het begin samenhangend onderwijs aangepast aan de leeftijd van het kind. Voor elke fase zijn er bepaalde onderwerpen die geleerd worden. Het gaat ook uit van meer individuele aandacht en intensiteit dan in Nederland bij cultuuronderwijs gewoon is

De Russische methode van kunstonderwijs is beter geschikt voor leergierige kinderen daar deze naast leuk ook prestatiegericht is.

Voorzitter dhr. P.F. van Strien : " Kinderen hebben een geweldig leervermogen dat in Nederland vaak onderbenut wordt. De Russische methode geeft het kind een uitdaging, motivatie en resultaat, zodat het kind vorderingen maakt en ze kan laten zien. Dit versterkt weer de motivatie en het plezier om door te gaan. Om de vlam niet vervroegd te doven maakt de Russian School of Arts gebruik van docenten die vele (internationale) prijzen hebben gewonnen. Deze mensen kunnen als geen ander de mentaliteit overbrengen dat nodig is om succesvol te zijn. Een eigenschap die niet alleen in de kunstwereld voordelen biedt.
In de voetballerij begrijpen ze dit goed. Waarom namen ze Ruud Gullit om het jeugdteam te leiden?"




Ingezonden persbericht